Nije sa ove planete: Federer na nestvaran način "uštopao" lopticu

Teniski genije

Nije sa ove planete: Federer na nestvaran način "uštopao" lopticu

Admin Čaušević

Roger Federer je za mnoge najbolji teniser svih vremena. Teško da će se iko više pojaviti s tako elegantnim stilom igranja kao onog što ima legendarni Švicarac.

Nakon četiri godine pauze Federer je odlučio zaigrati na Roland Garrosu, a već nekoliko dana trenira na šljaci u Parizu.

Jedan od posljednjih njegovih treninga obilježio je zaista genijalan potez zbog čega se osvajaču 20 Grand Slam titula s pravom može dodijeliti epitet "da nije s ove planete".

On je trenirao sa Diegom Schwartzman, a nakon što je Argentinac vratio lopticu poslije servisa, lopticu je Federer reketom "uštopao" kao rukom.

Inače, Roland Garros počinje 26. maja, a Federer je otvoreno prvenstvo Francuske osvajao samo jednom, bilo je to 2009. godine kada je u finalu pobijedio Robina Soderlinga s 3.0 u setovima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi