Nishikori: Mogu da pobijedim Đokovića

Japanac samouvjeren

Nishikori: Mogu da pobijedim Đokovića

Kei Nishikori pun je samopouzdanja pred večerašnji okršaj sa prvim reketom svijeta.

Japanski teniser vezao je pet pobjeda na putu do velikog finala u Miamiju, te ga sada očekuje najteži mogući rival. Nishikori je svjestan da je pred njim veliki ispit, ali ističe da, ipak, vidi svoje šanse u duelu sa najboljim teniserom današnjice.

"Ako zadržim nivo tenisa u finalu, imam šansu da osvojim titulu. Očigledno je da igra dobar tenis od prošle nedjelje i Indian Wellsa. Znam da će biti teško, moram da razgovaram sa timom i vidim šta je najbolje da uradim", rekao je Japanac.

On je dodao da je zadovoljam postignutim rezultatom, tj. plasmanom u finale.

"Srećan sam što sam po prvi put izborio finale ovog turnira. Iza sebe imam nekoliko odličnih mečeva, tako da nisam iznenađen ovim rezultatom. Sada moram biti dobro fokusiran na odlučujući duel. Pokušaću da se oporavim, ali u isto vrijeme i da se dobro zabavim u finalu", dodao je Nishikori.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije