Noah Rubin Đokoviću: Ako se ne možeš javiti na je***i Zoom, u čemu je poenta?!

Amerikanac u podcastu osuo paljbu po prvom reketu svijeta

Noah Rubin Đokoviću: Ako se ne možeš javiti na je***i Zoom, u čemu je poenta?!

Relativno nepoznati američki tenisač Noah Rubin napao je Novaka Đokovića u svom podcastu. Smatra kako Đoković kao gazda organizacije igrača nije dovoljno angažiran te da misli samo na svoje potrebe.

"Pojavile su se te njegove slike kako igra nogomet. Znači, nogomet može igrati, a ne može odvojiti 30 sekundi da se javi na grupni chat?" pitao se Rubin pa je nastavio:

"Ne stavljajte sebe u situaciju da se neko oslanja na vas. Ako se želite brinuti samo o sebi, onda to i radite. Ovaj sport je takav, tome i služi. Ali nemojte onda staviti sebe u poziciju da se drugi oslanjaju na vas. Ako ne mogu doći u kontakt s tobom, ako mi ne pomažeš, ako se ne možeš javiti na je***i Zoom, koja je svrha svega?"

Organizacija US Opena i dalje je pod velikim znakom pitanja, mada se pojavljuju glasine kako bi se trebao igrati bez publike.

"Činjenica je da se vrhunskim igračima pruža mogućnost da igraju turnir za 95 posto nagradnog fonda u odnosu na prethodnu godinu. Iako se igra bez publike, očekuje ih taj novac. I sad se oni žale da fizioterapeuti i maseri koje nudi ATP možda neće biti dovoljno dobri za dvije sedmice priprema pred turnir? Mislim, umuknite više. Probajte razumjeti okolnosti koje se događaju."

Srpskog tenisača prije četiri dana napao je i Dirk Hordorff, potpredsjednik njemačkog teniskog saveza. Njemu su također zasmetale fotografije svjetskog broja 1 kako igra nogomet u Beogradu, no objavu je ubrzo obrisao.

"Nogomet i zabava u Beogradu, ali kao predsjednik savjeta tenisača nije imao vremena prisustvovati videopozivu s 400 ostalih igrača. I sve poslije poruke u kojoj se jasno protivi nastavku US Opena", napisao je Hordorf poruku na Twitteru koja je ubrzo nestala.

Hordorf je usput podržao mišljenje čovjeka koji je na istoj društvenoj mreži napisao kako je predstojeći Adria Tour obična zabava.

"Đokovićev Adria Tour izgleda kao da je nekakva zabava. ATP i US Open se bore kako sigurno prebaciti tenisače iz hotela u hotel, kako ih izolirati i testirati, a vaš najbolji tenisač svijeta vam šalje ovakve fotografije? Bit će zanimljivo u sljedećim tjednima", napisao je korisnik Gerlad Klefmann s kojim se Hordorff složio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi