Đoković godinu počeo titulom: "Hvala što me trpite i tolerišete"

U finalu bolji od Korde

Đoković godinu počeo titulom: "Hvala što me trpite i tolerišete"

Edmir Škorić

Novak Đoković je sjajno otvorio 2023. godinu, pošto je osvojio turnir u Adelaideu. U finalu je pobijedio Sebastiana Kordu nakon više od tri sata, rezultatom 6:7, 7:6, 6:4.

Đoković je na najbolji način najavio Australian Open, osvajanjem turnira u australskom Adelaideu. Pobijedio je 33. igrača svijeta u dosta teškom meču.

Obojica tenisera dobro su odservirala u prvom setu, a Korda stiže do brejka u devetom gemu. Ipak, Novak uzvraća, pa se igrao tie-break. Đoković nakon velike drame osvojio set.

U drugom setu bez brejka, a Korda uspijeva u novom tie-breaku obezbijediti dodatni set. U trećem setu ipak Novak bolji.

Tek u posljednjem gemu Đoković pravi break i na kraju dolazi do nove titule, 92. u karijeri i tako se izjednačio s Rafaelom Nadalom po broju trofeja.

"Nadam se da ste uživali u ovom šou večeras. Sebastijane, izvanredan si igrač, mislim da si bio bliži pobjedi večeras", počeo je priču Novak nakon finala, dodavši:

"Hvala mom timu što me trpe i tolerišu i u dobrim i lošim vremenima. Nije nam bilo lako danas sa mnom. Hvala mom bratu Marku što je došao ovdje. Volim te", poručio je.

Poslije prvog seta Novak je od brata Marka tražio da izađe s tribina, što je ovaj i uradio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi