Novi skandal Đokovića, odbio je testiranje: "Mora biti suspendovan"

Srbin je imao svoje objašnjenje cijele situacije

Novi skandal Đokovića, odbio je testiranje: "Mora biti suspendovan"

Samir Mlaćo

Srbija je poražena u polufinalu Davis Cupa, a glavni tragičar je bio prvi teniser svijeta Novak Đoković. Malo ko se tome nadao, Đoković je naravno bio najveća uzdanica navijača Srbije i javnosti.

On se u suzama obratio javnosti nakon polufinalnog meča, a sada se priča o skandalu koji je napravio. Naime, on i njegovi saigrači odbili su doping test prije utakmice četvrtfinala protiv Velike Britanije.

Testiranju su se podvrgnuli nakon meča, a sam Đoković je kritikovao metode predstavnika antidopinške agencije.

"Imao sam kraću raspravu sa tim ljudima. Nisam vjerovao da su donijeli odluku da sat i pol prije meča moram ići na doping kontrolu. Imam svoju rutinu, ali podržavam testiranje. Ne pred meč. Kad završim, dođite i testirajte, nisam vidio nikakav razlog ni logiku. Nadam se da će se promijeniti takve odluke.

Sramotno je šta su napravili, ovo je nečuveno", rekao je popularni Nole.

Đoković je naravno dobio i kritike, jer su pravila jasna. Testiranja su moguća prije i poslije takmičenja.

Oglasi

"Ako to tijelo radi svoj posao, Đoković mora biti suspendovan. Odbio je test prije takmičenja, napravio ga poslije. U biciklizmu ako odbiješ test, test je pozitivan, a onda ste kažnjeni. Nemate pravo odbiti testiranje, to je pravilo.

Nerealno je da je samo opomenut", rekao je nekadašnji francuski biciklista Marc Madiot, danas direktor momčadi Groupadaam FDJ.

Novak Đoković najavio mogućnost kraja reprezentativne karijere

Đoković uživa veliki status u sportu, tačnije u tenisu, pa često dolazi u razne sukobe i rasprave. Poznato je da je odbio vakcinisanje u vrijeme korone, pa je deportovan iz Australije.

Tada je kazao da nije antivakser, ali da se neće vakcinisati. Kazao je da je zbog toga spreman žrtvovati sve titule.

"To je cijena koju sam spreman platiti. Nikada nisam bio protiv vakcinisanja, primio sam ih kao dijete, ali sam uvijek podržavao slobodu izbora", kazao je tada Đoković.

Nakon ispadanja iz Davis Cupa Đoković je najavio i mogući oproštaj od reprezentacije, no dodao je da je glava vruća i da treba dobro odmoriti te razmisliti o svemu. Sigurno se nadao boljem na Davis Cupu, a nikako da će sam on biti tragičar nacije.

U 2024. godini očekuje ga četiri Grand Slama i veliki izazovi koje će pokušati da završi na najbolji način.

Top Komentari

AlphaStrong
Ma samo suspendovat smeće, šta se pravi da je iznad drugih, mrrššš
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti