Najveći na svijetu zabrljao kada je najviše trebalo - Novak Đoković skupo koštao Srbiju!
(AP Photo/Manu Fernandez)

Srbija bez finala

Najveći na svijetu zabrljao kada je najviše trebalo - Novak Đoković skupo koštao Srbiju!

Midhat Šljivak

Reprezentacija Srbije poražena je u odlučujućem meču polufinala Davis Cupa. Par Novak Đoković - Miomir Kecmanović je poražen od Jannika Sinnera i Lorenza Sonega s 2:0, po setovima 6:3 i 6:4 Italijani idu u finale.

Srbija neće igrati finale Davis Cupa. Italijani su u polufinalu bili bolji s ukupnih 2:1 i protiv Australije će odlučivati o najboljoj teniskoj reprezentaciji svijeta.

Dan je za Srbiju krenuo perfektno. Miomir Kecmanović je okrenuo Lorenza Musettija za vodstvo Srbije, ali sve je potom upropastio onaj od kojeg se to nije očekivalo - Novak Đoković.

Prvi teniser svijeta izgubio je dobijeni meč protiv Janika Sinnera, pa je o putniku u finale odlučivao duel u dublu gdje je Đoković pokušao ispraviti stvari.

Perfektan prvi set odigrali su Italijani. Imali su siguran servis, iskoristili su prvu break priliku koju su imali i na kraju su uzeli set sa 6:3.

Oglasi

Po Srbiju je jako loše krenulo i u drugom setu. U trećem gemu su izgubili servis, ali su na njihovu sreću uzvratili već u narednom gemu i vjerovatno su se spasili ranog poraza.

Imali su Đoković i Kecmanović potom veliku priliku u šestom gemu da naprave break. Međutim, 0-40 i potom prednost nisu iskoristili i italijanski teniseri su se spasili.

A onda u narednom gemu Italija pravi novi break i otvara im se velika šansa. Break su potom potvrdili i zatim su došli do servisa za pobjedu i plasman u finale. Njega su iskoristili, dobili su set sa 6:4 i prolaze u finale gdje ih čeka Australija.

Davis Cup, polufinale:

Italija - Srbija 2:0 (6:3, 6:4)

Top Komentari

BosanskaSvedska
Placko izgubio!
5 0
user1676717906
E sto ti je nebeski narod mozes biti najbolji , al satra ih dokazivanje koliko si srbin, e moj djole kakav si ti seljacina, a takav teniser. A nije ni cudo kad je porijeklom Albanac, pa se on jadan satra da dokaze koliki je srbin, a ustvar pravi sipac.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi