Novak čita i ne vjeruje - Kyrgios napisao ko osvaja Australian Open ove godine

Ne misli da će Đoković opet slaviti

Novak čita i ne vjeruje - Kyrgios napisao ko osvaja Australian Open ove godine

E. Škorić

Prve runde Australian Opena protiču i iz dana u dan sve je zanimljivije, a i dalje je teško reći ko će doći do titula.

Kod muškaraca svakako je prvi favorit najtrofejniji teniser u historiji, Novak Đoković, a njegovim glavnim rivalima smatraju se Carlos Alcaraz, Jannik Sinner i Daniil Medvedev.

Međutim, ako pitate Nicka Kyrgiosa, domaćeg predstavnika, nijedan od njih po njemu neće osvojiti titulu na prvom Grand Slamu nove sezone.

"Mislim da će Tsitsipas osvojiti Australian open", napisao je Kyrgios na društvenim mrežama i svakako mnoge iznenadio.

Istina je da je Grk, svjetski broj 7, već stigao do finala prošle godine, ali u ovom se izdanju pokazao prilično ranjivim, pošto je gubio barem po set u prva dva kola, protiv Zizoua Bergsa i Jordana Thompsona.

Oglasi

Nick Kyrgios je početkom decembra potvrdio odustajanje od Australian Opena nakon već nesretne 2023. godine u kojoj je zbog povrede koljena jedva mogao odigrati meč. Bez mogućnosti takmičenja ni početkom 2024., Australac će na poseban način biti na oceanskom Grand Slamu.

Naime, potvrđen je kao jedan od komentatora Eurospora za prvi veliki turnir sezone, zajedno sa imenima kao što su Patrick McEnroe, Justin Henin, Tim Henman i Alex Corretja.

Nick je posljednji put igrao 13. juna prošle godine na ATP turniru u Stuttgartu. U februaru je Kyrgios bio 19. na ATP listi i niko nije očekivao da će se na terenu pojaviti samo jednom tokom godine.

Osim Australca, na Australian Openu nema ni nedovoljno spremnog Rafaela Nadala. U muškom dijelu za sada nema većih senzacija, a oni istinski favoriti uspijevaju proći prve prepreke.

Novak Đoković je popijedio Hrvata Dinu Prižmića pa domaćeg predstavnika Popyrina, dok će u trećem kolu igrati protiv Argentinca Tomasa Martin Etcheverryje. Taj duel zakazan je za petak.

Top Komentari

AlphaStrong
njokovića*
0 0
AlphaStrong
Meni je žao onih koje je ova izjava dirnula, ali čovjek je u pravu, barem što se njokovoća tiče
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi