Kyrgios ne može da vjeruje šta je Đoković uradio Argentincu: "Ovo je baš apsurdno"

Srbin ponovo u centru pažnje

Kyrgios ne može da vjeruje šta je Đoković uradio Argentincu: "Ovo je baš apsurdno"

E. Čaušević

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković trenutno igra meč šesnaestine finala Australian Opena protiv Tomasa Martina Etcheverryja.

Đoković je očekivano prvi favorit za osvajanje Australian Opena gdje njegova dominacija traje već duže od deset godina.

Srbijanski teniser u Melbourneu uvijek zablista, a čini se da ni ovaj put neće iznevjeriti jer igra u sjajnoj formi.

Đoković se za četvrtfinale bori protiv Etcheverryja koji je trenutno na 32 mjestu ATP liste. Argentinac pruža maksimalan otpor Srbinu, ali mu baš ne ide najbolje.

Naime, Đoković već vodi sa 2:0 u setovima jer je nakon nešto više do sat vremena igra prvi set riješio u svoju korist sa 6:3, a isti rezultat bio je i u drugom setu.

Oglasi

Detalj koji je obilježio prvi set desio se u sedmom gemu prvog seta. Etcheverry je krenuo maksimalno u tom poenu i bio je na korak od osvajanja istog, ali je Novak ponovo pokazao zašto je broj jedan.

Đoković je vratio nekoliko nezgodnih loptica i na kraju došao do poena na oduševljenje publike u dvorani.

Oduševljenje nije krio ni Nick Kyrgios koji radi kao stručni komentator na Eurosportu tokom ovog izdanja Australian Opena.

"Ovo je baš apsurdno. Kako se branio bekendom, nijedan teniser se nije branio tako. Pretvoriti odbranu u napad, pogledajte samo taj udarac na kraju. Nevjerovatno", govorio je oduševljeni Kyrgios nakon Novakovog poena.

Teško je da će Argentinac uspjeti da se odupre sjajnoj igri Đokovića koji je danas furiozan i čini se da želi što prije da riješi ovaj meč.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi