Da li će Australija opet biti nesretna za Đokovića: Prekinuo je meč, uputio izvinjenje protivniku

Vjeruje da će ipak biti spreman

Da li će Australija opet biti nesretna za Đokovića: Prekinuo je meč, uputio izvinjenje protivniku

S. Mlaćo
Srbijanski teniser Novak Đoković našao se u novim problemima. Naime, pred nastup na Australian Openu Đoković ima problema sa povredom.

Jučer je čak i prekinuo trening meč protiv Danila Medveda i jasno je da su se alarmi upalili.

Đoković je izgubio prvi set 6:4, no vidljivo je bilo da ga nešto muči. Radilo se o problemima sa lijevim koljenom. Sada se i oglasio, te obavijestio fanove i javnost.

"To je tetiva s kojom sam imao problema i u Adelaideu. Nisam htio da rizikujem, odigrao sam prvi set i uputio izvinjenje Medvedu. Imao je razumjevanja. Samo želim da izbjegnem bilo kakve veće strahove pred Australian Open“, naveo je Đoković.

Đoković je u Adelaideu imao problema sa ložom, ali je ipak stigao do titule. U petak bi trebao odigrati jedan egzibicioni meč, no sada je sve pod znakom pitanja.

Oglasi

U četvrtak je zakazan žrijeb za Australian Open, a turnir kreće u ponedjeljak. Biće to veliki povratak Đokovića koji nije nastupio posljednji put zbog već poznate situacije kada je odbio da se vakciniše.

Stigao je u Australiju, no vlasti te zemlje odlučile su da ga deportuju.

Đoković je zauzeo stav da se ne želi vakcinisati i nevakcinisan je doputovao u Australiju u namjeri da zaigra na turniru.

Nećkali su se u Australiji, zabranili mu nastup, pa dozvolili, pa ga onda izolovali u Melburnu i dan prije početka turnira deportovali van države.

Tako Đoković nije dobio priliku da se bori za novi trofej u Melburnu, a na kraju je titulu osvojio Španac Rafael Nadal. Vlasti u Australiji su u julu mjesecu ukinule zahtjev za vakcinisanje, odnosno "Covid pasoš", što je naravno dalo nadu da će Đoković moći zaigrati na Australian Openu.

Ubrzo je stigla potvrda da će se popularni Nole pojaviti na novom izdanju prestižnog turnira, što je obradovalo sve ljubitelje tenisa.

Ranije je najavljeno da je Đokoviću zbog kršenja izrečena zabrana ulaska u Australiju do 2025. godine, no odluka je brzo promijenjena.

Đoković je do sada devet puta osvojio Australian Open, a 2023. godine imat će priliku da po deseti put digne pehar na ovom turniru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi