Đoković u teretani kao Messi u Kataru: "Šta gledaš, glupane?"

Sprema se za start Australian Opena

Đoković u teretani kao Messi u Kataru: "Šta gledaš, glupane?"

S. Mlaćo
Srbijanski teniser Novak Đoković potpuno je spreman i motivisan za Australian Open. Popularni Nole prošle godine je deportovan iz Australije kada je utvrđeno da nije vakcinisan, no sada se vratio i borit će se za trofej.

Veoma je raspoložen i vjeruje da će biti 'pravi', a pozitivnu atmosferu je potvrdio i u teretani. Video koji se pojavio nasmijao je mnoge, a njemu se čuje kako Đoković imitira Lionela Messija koji je na Svjetskom prvenstvu člana Nizozemske Wouta Weghorsta nazvao "glupanom“.

Tačnije, Messi je tada tokom davanja izjave Nizozemcu kazao: “Šta gledaš glupane?“, a sve se prenijelo sa terena gdje su imali više 'duela'.

Đoković je sada to u šaljivom tonu učinio prema jednom od tenisera u teretani i svi su se nasmijali. Video je objavio na svom Instagram profilu uz brojne šaljive komentare.

Đoković je januaru prošle godine odbio da se vakciniše i našao se u velikim problemima.

Oglasi

Brojne zemlje, uključujući i Australiju, uvele su takozvane "Covid pasoše" i u zemlju su mogli ući i boraviti isključivo ljudi koji su vakcinisani protiv koronavirusa.

Đoković je zauzeo stav da se ne želi vakcinisati i nevakcinisan je doputovao u Australiju u namjeri da zaigra na turniru.

Nećkali su se u Australiji, zabranili mu nastup, pa dozvolili, pa ga onda izolovali u Melburnu i dan prije početka turnira deportovali van države.

Tako Đoković nije dobio priliku da se bori za novi trofej u Melburnu, a na kraju je titulu osvojio Španac Rafael Nadal. Vlasti u Australiji su u julu mjesecu ukinule zahtjev za vakcinisanje, odnosno "Covid pasoš", što je naravno dalo nadu da će Đoković moći zaigrati na Australian Openu i sada je sve spremno za teniski spektakl na kojem će učestvovati i srbijanski teniser.

Naravno da će Đoković biti meta publike, no sigurno je i da se neće osvrtati na to. Prošao je mnogo toga, veliki je profesionalac i zna šta mu je raditi.  Đoković je do sada devet puta osvojio Australian Open, a ove  godine imat će priliku da po deseti put digne pehar na ovom turniru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi