Đoković poludio zbog nezapamćenog bezobrazluka: Okrenuo leđa, a Britanac ga napucao lopticom!

Cijeli stadion izviždao Norriea

Đoković poludio zbog nezapamćenog bezobrazluka: Okrenuo leđa, a Britanac ga napucao lopticom!

E. Čaušević

Srbijanski teniser Novak Đoković. pobijedio je danas bez većih problema Camerona Norriea i plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Rimu. No, ono što je obilježilo potez jeste nevjerovatan bezobrazluk i nesportski potez Britanca koji je lopticom u nogu pogodio Novaka kada je poen već bio riješen.

Đoković je posao u osmini finala turnira u Rimu završio sa sat i 28 minuta i bez većih problema uspio je da se plasira u četvrtfinale.

Srbijanski teniser je slavio protiv Britanca sa 2:0 u setovima. Prvi set trajao je 41 minuti, a Đoković je uspio da ga dobije rezultatom 6:3.

Norrie se nije proslavio previše ni u drugom setu koji je trajao tek nekoliko minuta više i ponovo je pripao Srbijancu koji ga je dobio sa 6:4 i stavio tačku na ovaj meč i plasirao se u narednu rundu takmičenja.

Međutim, ono o čemu svi pričaju nakon meča u Rimu jeste nevjerovatan bezobrazluk i nesportski potez Britanca koji je sve šokirao.

Javnost u Srbiji ne može da vjeruje kakvu glupost je Norrie uradio i na svu sreću nije povrijedio na kraju Đokovića.

Oglasi

Naime, u četvrtom gemu drugog seta kod rezultata 40:30 Britanca vidjeli smo duži poen kojeg je on uspio na kraju da osvoji jer je Novak odustao od toga da se pokuša spasiti, ali tada Norrie napravio ono što je izazvalo veliko negodovanje s tribina.

Norrie je smečirao loptu u noge srbijanskog tenisera koji mu je već ranije okrenuo leđa, a dobio je zbog toga žestoke zvižduke s tribina.

I Đoković se iznenadio kada je vidio šta se desilo i hladnim pogledom je posmatrao svog protivnika koji se kratko izvinio nakon onoga što je uradio, ali su mu zvižduci s tribina jasno rekli da to nije bilo baš fer i korektno.

To je dodatno naljutilo Novaka koji je nakon toga ekspresno uspio da privede meč kraju i plasira se u četvrtfinale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi