Sada je i zvanično: Novak Đoković je najbolji svih vremena!
Đoković je odavno nadmašio sve u muškoj konkurenciji, a sada mu nije ravna nijedna teniserka.

Nakon nove objavljene ATP liste

Sada je i zvanično: Novak Đoković je najbolji svih vremena!

E. Ganibegović

Novak Đoković je najbolji u historiji tenisa. Nakon danas objavljene ATP liste u to više nema sumnje. Bio je odavno rekorder u muškoj konkurenciji, a od danas mu više nijedna teniserka nije ravna.

Srbijanski teniser Novak Đoković nije se takmičio otkada je osvojio Australian Open, no i pored toga je na danas objavljenoj ATP listi prvi, te je tako i zvanično najbolji u historiji.

Danas objavljena ATP lista znači da je Novak Đoković prvi na svijetu čak 378. sedmicu u karijeri. Time je nadmašio dosadašnji rekord Njemice Steffi Graf. Ona je od 1982. do 1999. godine prva na svijetu bila ukupno 377 sedmica.

Kod muškaraca Đoković je već duže vrijeme rekorder. Drugi na ovoj listi, Roger Federer, bio je vodeći na ATP listi 310 sedmica. Još dvije dame mogu se pohvaliti boljim rezultatom od Federera, a to su Martina Navratilova (332 sedmice) i Serena Williams (319 sedmica).

Šansu da sustigne na ATP listi 35-godišnjeg srbijanskog tenisera u nedjelju je izgubio Carlos Alcaraz. Španac je u finalu Rio de Janeira izgubio od Britanca Camerona Norrieja i zaostaje 200 bodova za Đokovićem.

Oglasi

Sutra će Novak Đoković započeti nastup na ATP 500 turniru u Dubaiju (UAE)i tako pokušati produžiti svoju dominaciju. Protivnik u prvom kolu bit će mu Čeh Tomas Machac, 120. igrač svijeta. 

Na ovom turniru neće učestvovati njegov prvi pratioc, spomenuti Carlos Alcaraz. On će igrati "na drugom kraju svijeta", u meksičkom Acapulcu.

Dakle, Novak Đoković na vrhu liste ima 6980 bodova, Alcaraz ima 200 manje, a treći je grčki teniser Stefanos Tsitsipas s 5805 bodova i daleko je od samog vrha. 

Što se bh. tenisera tiče, Damir Džumhur je napredovao za sedam pozicija i sada je 206. igrač svijeta što je daleko od njegovog najboljeg rezultata u karijeri. 

Slijedi ga Nerman Fatić koji je 243. na svijetu, dok je Mirza Bašić pao za čak 77 pozicija i sada je 473. igrač svijeta. 

Top Komentari

vedin
GOAT je samo jedan, Fedex!
1 2
CeZenicaLik
Federer kralj car pasa
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi