Novak Đoković stao pred novinare i objasnio određene stvari
Novak Đoković je danas govorio o onom što mu se dešavalo u prethodnom periodu i o planovima za budućnost (Foto: Screenshot)

Srbijanski teniser

Novak Đoković stao pred novinare i objasnio određene stvari

M. Šljivak

Novak Đoković danas je u Beogradu održao press konferenciju na kojoj je govorio o planovima koje ima za nastavak sezone. Srbijanski teniser nije nastupao nakon Australian Opena zbog povrede, ali sada je spreman da ide dalje i da postane rekorder po broju Grand Slam titula.

Novak Đoković govorio je danas u svom trening-centru o nastavku teniske sezone. Ima Novak određenih poteškoća za odlazak na turnire, a govorio je i o onom što je prošao u Australiji gdje je stigao do 22. Grand Slam naslova u karijeri.

"Nebrojeno puta sam rekao da mi je ovaj sport sve u životu. Imam dosta sreće što imam veliki tim ljudi oko sebe, koji su mi kao i porodica koja mi je davala veliku podršku. Ovdje sam da bih podsjetio see odakle sam krenuo".

Đoković nije igrao zbog povrede nakon osvajanja Australian Opena. Razlog je povreda za koju mnogi misle da ju je odglumio i da je samo glumio žrtvu.

"Priče su uvijek prisutne, ne samo u mom slučaju, posebno kada neko bilježi vrhunske rezultate. Uvijek će biti špekulacija. Nemam energije, ni vremena da se bavim svakom pričom na internetu. Ja znam šta je istina. Sam direktor Australian Opena je izlazio u javnost s detaljima oko moje povreda. Bilo je neprijatnih stvari, ali to je sastavni dio puta. Pobjeda je samim tim slađa".

"Sutra putujem u Dubai. Nisam još na 100 posto, ali blizu sam tome. Zato sam donio odluku da idem tamo. Što se odlaska u Ameriku tiče, čekam odgovor. Volio bih da idem, ali to nije u mojim rukama. Drago mi je što imam podršku direktora turnira u Miamiju i Indian Wellsu i nadam se da će stići pozitivan odgovor".

Oglasi

Neće plakati ako propusti američku turneju. Svjestan je da nije ništa u njegovim rukama.

"Propustio sam je i lani. Nadam se da neću ove godine, ali moj stav je takav kakav je i neće se promijeniti (nije mu dozvoljen ulazak jer nije vakcinisan). Ne utječe to puno na mene, to sam pokazao na Australian Openu. US Open je daleko i nadam se da ću biti tamo. To je sve što mogu reći. Osjećam podršku od tamo, želim se vratiti i opet osvojiti trofej".

Novak je istakao da Rafaela Nadala smatra najvećim rivalom i da bi volio igrati finale protiv njega na Roland Garrosu.

"Mislim da bismo to i on i ja potpisali. On je moj najveći rival, odigrali smo najviše mečeva, a i generacijski smo blizu. Uz Federera je igrač koji je na mene najviše utjecao i koji me oblikovao u igrača kakav sam danas".

"Volio bih da ćemo imati priliku lično razgovarati. To bih volio jer trenutno nemamo vremena i energije da se bavimo veličinom i značajem našeg rivalstva. To ćemo shvatiti kasnije", rekao je Đoković.

Promo

Top Komentari

nakopitam
Laze ko vlah!!!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi