Je li Novak Đoković loš gubitnik ili je s pravom očitao bukvicu rivalu? "Nije ti to trebalo..."
Novak Đoković je iznenađujuće izgubio meč trećeg kola u Indian Wellsu

Mladi Nardi je napravio zanimljiv potez tokom meča i naljutio je Novaka

Je li Novak Đoković loš gubitnik ili je s pravom očitao bukvicu rivalu? "Nije ti to trebalo..."

M. Šljivak

Novak Đoković je završio učešće na ATP turniru u Indian Wellsu. Prvi teniser svijeta iznenađujuće je poražen od 20-godišnjeg Italijana Luce Nardija, a pojedini fanovi tenisa Noleta smatraju lošim gubitnikom zbog scene koja se odigrala nakon okončanja meča.

Luca Nardi šokirao je svijet pobjedom nad Novakom Đokovićem. Slavio je s 2:1 u setovima, no Novak je 20-godišnjaku imao šta prigovoriti.

Đoković je bio itekako ljut zbog scene s početka drugog seta kada je 'prevarom' Nardi došao do gema.

Novak je bio na drugom servisu, lopta je ušla u teren, Italijan je stao kao da je dupla greška, a zatim je odigrao i prebacio je lopticu preko mreže.

S obzirom na to da je Nardi stao, Đoković je također odlučio prestati s igrom, te je izgubio poen i servis. Ljutio se i protestvovao kod sudije, no uzalud jer je gem pripao mladom italijanskom teniseru.

Oglasi

Iako je ovo bilo daleko od ključnog gema na meču, Srbin je nakon okončanja duela i poraza na italijanskom jeziku odlučio prigovoriti protivniku.

"Nisi trebao to napraviti, ali svaka čast", rekao je Novak 20-godišnjem Nardiju koji se izvinio: "Izvini, izvini. Nisam te želio omalovažiti."

Čini se kako Đoković nije baš prihvatio izvinjenje od protivnika. Vidljivo je bilo nezadovoljstvo i po mišljenju mnogih srpski teniser je pokazao kako je veoma loš gubitnik.

Oglasi

Luca Nardi: "Do večeras me niko nije znao"

Mladi italijanski teniser do pobjede nad Đokovićem je bio na 123. mjestu ATP liste. Sada će ući u Top 100 i presretan je zbog pobjede karijere.

"Mislim da me niko nije znao do večeras. Nadam se da je publika uživala. Presretan sam zbog pobjede. Ovo je čudo. Ja sam 20-godišnjak koji je pobijedio Novaka. Ludilo", rekao je Nardi.

Na press konferenciji desila se i jedna komična scena. Nardi nije očekivao da će proći Novaka, pa nije ni znao ko ga čeka u narednoj rundi.

Kada su ga novinari pitali kakvo mišljenje ima o Tommyju Paulu on je iznenađeno reagovao.

"Što o Tommyju Paulu? Igram protiv njega? Stvarno. Nisam znao. Hvala što ste mi rekli", istakao je mladi teniser.

Top Komentari

bk123
Hahahah uzeo ga mali na fašu...jel korektno nezz al je zanimljivo i lukavo
1 0
FudbalskiGenije
Loš luzer hahahahah
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti