Je li krenuo pad najvećeg ikad? Novak Đoković šokantno izgubio od mladog Italijana!
Novak Đoković izgubio od 20-godišnjeg Italijana Nardija (Foto: Antoine Couvercelle Panoramic /AFP)

Iznenađenje u Indian Wellsu

Je li krenuo pad najvećeg ikad? Novak Đoković šokantno izgubio od mladog Italijana!

M. Šljivak

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković eliminisan je u trećem kolu ATP turnira u Indian Wellsu. Nole je izgubio od 123. tenisera svijeta Luce Nardija iz Italije s 2:1, po setovima 6:4, 3:6 i 6:3.

Novak Đoković kao da polako posustaje. Najbolji teniser svijeta šokantno je izgubio u trećem kolu Indian Wellsa, a protiv njega je dominirao 20-godišnji Italijan Luca Nardi.

20-godišnji Italijan je odigrao partiju života. Izuzev drugog seta, kojeg je Novak dobio, on je bio taj koji je diktirao tempo igre i na kraju je šokirao svijet.

Đoković je u prvom setu izgledao iscrpljeno. Tražio je i tabletu zbog problema sa stomakom, Nardi je svaku šansu koju je imao koristio i jedan break je presudio da uzme prvi set sa 6:4.

U drugom setu buđenje srpskog tenisera. Uspio je konačno odigrati nešto konkretno, viđena je velika borba i Đoković je uzeo set sa 6:3.

Oglasi

Dosta je u ovom meču bilo dugih gemova. Napadao je Nardi Đokovića svim silama i tražio je veliko iznenađenje i do njega je na kraju i došao.

Šesti gem trećeg odlučio je meč. Nardi oduzima servis Novaku, zadržava ga do samog kraja, dobija set sa 6:3 i meč s konačnih 2:1.

Ovo je definitivno najveća pobjeda karijere za talentovanog Italijana. Poslao je Đokovića ranije u Miami, gdje je naredna stanica, a on igra turnir života. U narednom kolu protivnik mu je Tommy Paul.

Novak Đoković: "Nisam navikao na ovakve stvari"

Novak Đoković je u 2024. godini još uvijek bez naslova na ATP touru. Svjestan je Nole da to ne izgleda dobro.

"Veoma loš učinak od mene. To je nešto nisam navikao. U većem dijelu karijere sam počinjao pobjedom na nekom turniru", rekao je Novak i dodaje:

Oglasi

"To je dio sporta. Morate to da prihvatite. Nekad pobijedite, nekad izgubite. Nadam se da ću ih osvojiti još, svaki trofej koji dođe bit će sjajno dostignuće."

Smatra Đoković da nije pogriješio s odabirom turnira koje igra. Silno je želio doći u Sjedinjene Američke Države.

"Nisam uživao što nisam bio tu nekoliko godina. Stvarno sam želio igrati. Drugačije je nego ranije, ali nisam pogriješio što sam došao. Želio sam doći i uživati", poručio je svjetski broj jedan.

Luca Nardi će nakon ovog turnira ući među 100 najbojih tenisera, a trijumf protiv Novaka definitivno mu je najveći u karijeri.

Top Komentari

hamdi kurtes
Noklica postao žabarska vreća za udaranje.
3 1
BosanskaSvedska
@AlphaStrong izgubio Nole,bolje drugi put!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi