Nije mogao izdržati: Novak Đoković se srušio na tribinama
Nije Novak Đoković mogao da sakrije emocije nakon osvajanja Australian Opena

Nakon osvajanja Australian Opena

Nije mogao izdržati: Novak Đoković se srušio na tribinama

M. Šljivak

Novak Đoković osvojio je danas 10. titulu na Australian Openu pobjedom nad Stefanom Tsitsipasom s 3:0 (6:3, 7:6, 7:6), a ovaj trijumf srbijanski teniser doživio je veoma emotivno jer se u publici srušio od emocija.

Novak Đoković osvojio je danas svoj 10. Australian Open i 22. Grand Slam turnir karijere, a scene nakon meča zaista su nevjerovatne.

Đoković je otišao u publiku među svoju ekipu kako bi proslavio trofej. Krenule su potom velike emocije i Novak se samo srušio na tribinama gušeći se u suzama.

Plakali su i svi pored njega. Sve je bilo veoma emotivno i ovo je vjerovatno i najdraži osvojeni Open za čuvenog srbijanskog tenisera.

Oglasi

Novak je nakon silaska s tribina plakao i na klupi gdje je prekriven peškirom ronio suze.

Novak Đoković je bez ikakve dileme jedan od najvećih tenisera svih vremena. S obzirom na to kako melje konkurenciju neće biti nikakvo čudo ako uskoro postane apsolutni rekorder po broju Grand Slam titula.

On i Rafael Nadal trenutno imaju po 22. Grand Slam titule. Novak međutim izgleda mnogo bolje od španskog tenisera i izvjesno je da će 35-godišnji Srbin uskoro biti usamljen na vrhu vječne liste.

Podsjetimo, pored 10 titula u Australiji Novak ima još sedam titula na Wimbledonu, tri naslova na na US Openu te dva na Roland Garrosu.

Prošle godine mu je u pravoj drami zabranjen ulazak u Australiju i doslovno je izbačen iz države kao kriminalac, ali se ove godine vratio i to u velikom stilu.

Apsolutno niko mu ništa nije mogao. Izgubio je samo jedan set tokom kompletnog turnira, a protiv sebe je uglavnom imao većinu publike u drugim mečevima, iako su i navijači iz Srbije pružali veliku podršku njemu.

Nema dileme da ćemo Đokovića i naredne godine gledati u Australiji jer je on postao gospodin Australian Open.

Top Komentari

amircoralic
Bravo majstore
6 6
Catanzaro
Nakon toliko nepravde prema njemu nije se mogao suzdrzati. Bravo majstore zelim ti mnogo zdravlja i jos puno grand slemova
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi