Nikad ne podcjenjujte srce šampiona - Novak Đoković je to ponovo dokazao

Preokret za osvajanje prvog seta

Nikad ne podcjenjujte srce šampiona - Novak Đoković je to ponovo dokazao

Midhat Šljivak

"Nikad ne podcjenjujte srce šampiona", riječi su koje je sredinom devedesetih godina prošlog stoljeća izrekao čuveni košarkaški trener Rudy Tomjanovich i ta antologijska rečenica nešto je što zaista krasi velike šampione. Dokaz tome je Novak Đoković u prvom setu meča finala Roland Garrosa protiv Caspera Ruuda.

Novak Đoković dobio je prvi set u finalu Roland Garrosa protiv Caspera Ruuda. Novak je pokazao istinsko srce šampiona i dobio je gotovo izgubljeni set.

Loše je Nole ušao u meč. Izgubio je svoj servis već u drugom gemu, a njegov mnogo mlađi rival je u tim trenucima dominirao i došao je do vodstva od 4:1.

Ipak, srce šampiona se ne podscjenjuje. Đoković je upalio motore, vratio je izgubljeni break u sedmom gemu i potpuno se vratio u meč.

Oglasi

Uslijedila je potom uzbudljiva završnica prvog seta. Oba tenisera su uspjeli sačuvati svoje servise i pobjednik se odlučivao u tie-breaku.

A tamo je Đoković igrao gotovo savršeno. Ruud nije imao šanse da išta napravi i na kraju je Novak uvjerljivo uzeo tie-break i prvi set sa 7:6.

Podsjetimo, u slučaju pobjede danas Novak Đoković će ispisati historiju tenisa. To bi mu bio rekordni 23. Grand Slam u karijeri što niko nikad nije uspio.

Definitivno je bez ikakve dileme srpski teniser jedan od najvećih igrača koji su se ikad pojavili.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi