Novak Đoković u polufinalu Olimpijskih igara!

"Pomeo" Nishikorija

Novak Đoković u polufinalu Olimpijskih igara!

E. Čaušević

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković bez problema se plasirao u polufinale Olimpijskih igara.

Đoković je kao prvi favorit doputovao u Tokio iako je bilo govora da bi mogao propustiti Olimpijadu. No, nakon osvajajnja Wimbledona on je odlučio da učestvuje i na ovom turniru i konačno pokuša osvojiti zlato.

Prvi reket svijeta je na odličnom putu da dođe zlatne medalje jer je danas bez problema uspio da se plasira u polufinale olimpijskog turnira.

Đoković je u četvrtfinalu igrao protiv domaćeg tenisera Keija Nishikorija kojeg je dobio sa 2:0 u setovima nakon nešto više od sat vremena igre.

Prvi set trajao je 41 minuti, a Đoković je svom protivniku dopustio samo dva gema, te je set dobio sa 6:2.

Ni u drugom setu Nishikori nije imao nikakvih šansi da se vrati u meč. Set je trajao manje od pola sata, a Đoković je slavio sa 6:0 i plasirao se u polufinale.

Đoković će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Zverev - Chardy koji svoj meč igraju od pola 1.

Olimpijske igre, četvrtfinale:

Đoković - Nishikori 2:0 (6:2, 6:0)

Top Komentari

Alaga
Svaka čast!
5 0
Eduard
Covjek **** ne vadi, ejvala legendo
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi