Haaland je otkrio u kome vidi svog sportskog junaka i mnoge je iznenadio odabirom

Sjajni Norvežanin prati i druge sportove

Haaland je otkrio u kome vidi svog sportskog junaka i mnoge je iznenadio odabirom

S. Mlaćo

I veliki sportisti imaju svoje idole. Oni za mnoge idoli i junaci, ali i sami oni one koje posebno poštuju i čije nastupe itekako prate.

I veliki sportisti imaju svoje idole. Oni za mnoge idoli i junaci, ali i sami oni one koje posebno poštuju i čije nastupe itekako prate.

Sjajni napadač Manchester Cityja Erling Haaland junak vidi u sjanjnom Srbinu Novaku Đokoviću.

Norvežanin je gostovao u jednom podcastu i najveo da je sportski heroj za njega Đoković, osvajač čak 24. grand slam titule.

Odlučio je i objasniti zbog čega je tako.

Oglasi

"Volim Đokovića, mislim da je dobar. On je svoj i ono što je postigao je nevjerovatno. Došao je niotkuda iz svoje zemlje. Biram za sportskog junaka Đokovića", naveo je Haaland.

Đoković je u proteklom periodu pokazao klasu, no jasno je da mu se karijera bliži kraju. Nedavno je ispao u polufinalu Australian Opena, a najavio je i odlazak u penziju.

"Vidjećemo, ne znam šta će biti. I dalje imam velike nade za slamove, Olimpijske igre i ostale turnire na kojima budem igrao. Nije ovo osjećaj na koji sam navikao", kazao je Đoković.

Popularni Nole je svjestan da više na razini da može praviti velike stvari, te da tijelo ne može ponijet napor kao prije desetak godina.

Njegov nekadašnji rival Andy Rodick je također mišljenja da Srbin mora razmišljati o penziji.

"Međutim, malo sam zabrinut. Stvari se u tenisu brzo mijenjaju, tu su momci koji mu mogu začepiti usta i kada ova nova generacija jednom shvati da ga mogu pobijediti, stvari se više nikad neće vratiti na staro", poručio je Roddick.

Potražite više informacija na temu Premier league:

I dok Nole razmišlja u penziji, Haaland ruši sve rekorde u nogometu. Norvežanin ima tek 23 godine i ponajbolji je igrač svijeta.

U dosadašnjem dijelu sezone postigao je 19 pogodaka u svim takmičenjima u dresu Manchester Cityja, te dodao pet asistencija. Povezuje se sa Real Madridom, ali nije realno očekivati da Građani pristanu na transfer.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676286668
Ovaj mijenja idole svaki intervju...žuti papak
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi