Novak Đoković eliminisan u Rimu

Rune je bio bolji

Novak Đoković eliminisan u Rimu

E. Škorić

Novak Đoković ispao je od Holgera Runea u četvrtini finala Mastersa u Rimu.

Najbolji teniser svijeta želio je u glavnom gradu Italije osvojiti sedmi trofej, no na putu ka odbrani titule ispriječio se sjajni Rune, koji je slavio sa 2:1 u setovima.

U prvom setu Đoković je bio zaista loš, Rune je napravio dva brejka, u prvom i petom gemu, te je nakon samo 39 minuta igre dobio set sa 6:2.

U drugom setu Đoković se uz dosta napora vraća, dobija set sa 6:4 i uvodi meč u dodatna uzbuđenja.

U odlučujućem setu meč je bio prekinut zbog kiše, a nakon pauze Rune je bio furiozan, poveo sa 4:0, na kraju set dobio sa 6:2.

Ruud će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Casper Ruud - Francisco Cerundolo.

"Velika pobjeda za mene. To sam uradio prošle godine u Parizu, ali svaki meč je izazov kada igram protiv Novaka. On je jedan od najvećih. Jako sam ponosan na sebe. Mnogo toga još mogu da ostvarim. Skroman sam, nadam se da me ljudi gledaju na taj način. Veliki sam borac, uvijek sve ostavim na terenu. Veliki sam fan Đokovića, želim mu sve najbolje", kazao je Danac.

"Spori uslovi. Ovo je jedan od najhladnijih i najvlažnijih turnira na kojima sam igrao. Mnogo kiše. On je veoma brz i talentovan, dinamičan igrač. BIo je bolji. Igrao je predobro za mene tokom većeg dijela meča. Loše sam počeo treći set i tu se meč prelomio za njega. Zaslužio je da pobijedi", kazao je poraženi Đoković na press konferenciji.

Bit će zanimljivo pratiti ostatak turnira u Rimu. Sada svi imaju šanse da budu na tronu, posebno nakon što su neočekivani ispali prvo Carlos Alcaraz, a potom i Đoković, dok Rafe Nadala nema zbog povrede.

Svi s nestrpljenjem čekaju Roland Garros, a Đoković je danas upitan da li vjeruje da može do titule u Parizu, na šta je kratko odgovorio - da.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi