Svi Balkanci su pročitali s usana popularnog glumca šta je rekao nakon Đokovićevog poena!

Matthew McConaughey bio velika podrška

Svi Balkanci su pročitali s usana popularnog glumca šta je rekao nakon Đokovićevog poena!

Endin Čaušević

Srbijanski teniser Novak Đoković sinoć je pokazao još jednom da je apsolutni vladar u svijetu tenisa jer je osvojio svoj 24. Grand Slam turnir u karijeri. Nole je u finalu US Opena sa 3:0 pobijedio Daniila Medvedeva i nastavio dominaciju, a u loži prvog tenisera svijeta bio je i poznati glumac Matthew McConaughey i jedan detalj našao se posebno u centru pažnje.

Đoković i Medvedev igrali su sinoć u New Yorku finale US Opena i očekivala se velika borba, te su se mnogi nadali da bi meč mogao da ode i u pet setova, no prvi reket svijeta takav rasplet događaja nije dopustio.

Novak je odigrao fantastičan meč i pokazao je još jednom da je apsoutni vladar u svijetu tenisa, te je došao do svoje čak 24. titule u karijeri na Grand Slamovima.

Od prvog seta Đoković je imao svoj ritam s kojim se njegov protivnik teško nosio. Medvedev je tek u drugom setu pokazao svoje pravo lice, ali i tu je Đoković uspio da se nekoliko puta izvuče iz teških situacija i na kraju nakon tie-breka povede sa 2:0 u setovima.

Đoković je s tribina imao veliku podršku što u prethodnim mečevima nije bio baš slučaj, a u njegovoj loži bilo je i dobro poznato lice, a to je američki glumac Matthew McConaughey.

Oglasi

McConaughey je bio jedan od najglasnijih sinoć i bodrio je Đokovića nakon svakog poena, te je dosta puta bio i u centru pažnje režisera sinoćnjeg duela.

No, jedan detalj posebno se našao u centru pažnje. Kamere su snimile McConaugheyja nakon što je Đoković dobio prvi set sa 6:3, a on je ustao da aplaudira i svi su s njegovih usana mogli da pročitaju kada je rekao na našem jeziku: "Tako je".

To samo pokazuje da McConaughey nije bio slučajno u Đokovićevoj loži s njegovim trenerima i porodicom, te da su oni zaista veliki prijatelji, a Novak je srčano sa svima njima proslavio još jedan ogroman uspjeh u karijeri.

Na ovom meču bio je još veliki broj hollywoodskih zvijezda koje nisu željele da propuste spektakl i mogli su uživati u još jednom briljatnom izdanju najboljeg tenisera svijeta.

Đoković se u velikom stilu vratio u Ameriku gdje nije zbog suspenzije oko koronavirusa nastupao skoro tri godine, te je pokazao Amerikancima još jednom ko je kralj ovog sporta.

Top Komentari

Mostarac94
Sad idu naslovi u srbijanskim medijima da ne on zapravo srbin koji je uzeo americko umjetnicko ime
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi