Čudesni Đoković igrao do tri ujutro i napravio nestvaran preokret: "Zainatim se kada me otpišu"

Citirao i Kobeja Bryanta

Čudesni Đoković igrao do tri ujutro i napravio nestvaran preokret: "Zainatim se kada me otpišu"

Eldar Ganibegović

Čudesni srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala Roland Garossa nakon nestvarnog preokreta protiv Italijana Lorenza Musettija, 30. igrača svijeta. Slavio je s 3:2, po setovima 7:5, 6:7(6:8), 2:6, 6:3 i 6:0. Meč je trajao do tri ujutro. 

U prvom setu vidjeli smo po jedan oduzet servis na obje strane i to već u trećem i četvrtom gemu, da bi Novak Đoković u 12. stigao do brejka i iskoristio prvu set loptu, te poveo 1:0.

Po jedan brejk i u drugom setu koji je otišao u tie-break. Tamo je Novak Đoković imao set lopru kod vodstva 6:5, ali Musetti pravi seriju 3:0 i dolazi do izjednačenja.

Italijan je dominirao u trećem setu. Novaku Đokoviću nije ostavio mnogo prostora, napravio je dva brejka, osvojio set rezultatom 6:2 u gemovima i stigao na set do pobjede.

Međutim, proradio je tada inat Novaka Đokovića. Poveo je 5:2 u četvrtom setu pritom dva puta oduzevši servis protivniku.

Izgubio je zatim servis, Musetti se probao vratiti, ali u devetom gemu Novak Đoković pravi novi brejk i koristi drugu set loptu za poravnanje rezultata.

Oglasi

A onda u odlučujućem setu se vidjelo zašto je Novak Đoković najbolji teniser svih vremena. Musettiju je dozvolio samo deset poena, napravio tri brejka iz tri brejk lopte, iskoristio prvu meč loptu i stigao do pobjede.

"Bio sam u velikoj nevolji, učinio je da se osjećam nekomforno na terenu, u nekom trenutku nisam znao šta da radim - sve je vraćao, pravio vinere s obje strane. Definitivno me je publika pogurala, na 2:2 u četvrtom su počeli da skandiraju moje ime, od tog trenutka sam bio drugi igrač, dobio sam novu energiju", rekao je Đoković pa nastavio:

"Ne znam šta se promijenilo, dotad su navijali za njega, ali sjajno. Jahao sam na tom talasu u petom setu, čvrst je to bio stisak, nisam želio da ispustim momentum. Čujem da je ovo najkasniji finiš u historiji RG, rekao sam Lorenzu da je bio nevjerovatan i da može da bude ponosan na svoju partiju. Gorka pilula za njega, ali ovo je najbolji tenis koji sam ga video da igra. Blistava mu je budućnost ako nastavi ovako."

Citirao je zatim legendarnog košarkaša, pokojnog Kobeja Bryanta:

"Moja životna priča je da se zainatim kad me svi otpisuju. To me dodatno motiviše, a toliko puta sam u karijeri pokazao od čega sam satkan. Ali kako kaže Bryant - posao gotov? Posao nije gotov!"

Naredni protivnik Novaka Đokovića biti će 27. igrač svijeta, argentinski teniser Francisco Cerundolo.

Roland Gaross, 1/16 finala:

N. Đoković - L. Musetti 3:2 7:5, 6:7(6:8), 2:6, 6:3, 6:0. U

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi