Publika ometala Novaka Đokovića, on im "odgovorio" na terenu

Sigurna pobjeda za plasman u 2. kolo

Publika ometala Novaka Đokovića, on im "odgovorio" na terenu

Edmir Škorić

Srbijanski teniser Novak Đoković počeo je uspješno odbranu titule na Roland Garrosu i bez većih je problema savladao domaćeg predstavnika Pierre-Huguesa Herberta sa 6:4, 7:6, 6:4.

Iskusni Francuz koji je 142. na svijetu nije uspio da napravi senzaciju pred domaćom publikom, a Noletu nije smetalo ni to što su ga ometali sa tribina navijači koji su jasno htjeli da pomognu svom teniseru.

Herbert je dobro parirao Đokoviću, ali su ponajboljem teniseru u historiji tri seta bila dovoljna za prolaz u drugo kolo. Do prvog brejka stigao je relativno rano, u trećem gemu, što mu je bilo dovoljno za osvajanje uvodnog seta (6:4).

Drugi set Đoković otvara brejkom i izgledalo je da je rano slomio rivala, no Herbert iznenađujuće lako dobija gem na servis velikog favorita. Do kraja jedna brejk šansa, ali generalno su teniseri lako dolazili do svojih servis gemova, pa se igrao TB. U dodatnom 13. gemu Novak je bio superioran i došao do 2:0.

I u trećem setu Herbert je bio hrabar i dobro parirao. Odbranio je dvije brejk lopte u četvrtom gemu, pa je Novak još jednom morao da se pomuči za set.

Oglasi

Na 5:4 za Herberta, Đoković je bio spreman brejkom završiti posao. Francuz nije bio pretjerano siguran, Srbin je to iskoristio i došao do nove pobjede na Grand Slamu.

U drugom kolu Đoković će igrati protiv Španca Roberta Carballes Baene.

U muškoj konkurenciji danas je odigran veliki broj mečeva, a dalje su prošli i drugi favoriti poput Etcheverryja, Ruuda, De Minaura, Munara, Davidovich-Fokine, Frtiza, Goffina, Struffa...

Rafael Nadal je jučer ispao sa turnira nakon poraza od Alexandera Zvereva.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Nije bio odavno sa traktorom u Visokom!
2 2
BosanskaSvedska
Izgleda da je napravio lazni profil krivi iz zavidovica!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije