Đoković bez veće muke pobijedio Carballesa Baenu i plasirao se u treće kolo Roland Garrosa

Španac nije imao nikakvu šansu danas

Đoković bez veće muke pobijedio Carballesa Baenu i plasirao se u treće kolo Roland Garrosa

Endin Čaušević

Srbijanski teniser Novak Đoković bez većih problema plasirao se u treće kolo Roland Garrosa nakon što je pobijedio Roberta Carballesa Baenu.

Đoković je u današnjem meču opravdao status favorita i za nešto više od dva sata uspio je da dođe do pobjede.

Carballes Baena nije se previše naigrao u okršaju protiv prvog tenisera svijeta jer je Đokoviću sve išlo od ruke, te je sa 3:0 u setovima na kraju došao do pobjede i plasmana u treće kolo Grand Slama u Parizu.

Prvi set trajao je najduže, odnosno 51 minutu u kojem je Španac bio najkonkretniiji, te je uspio da dođe do četiri gema, ali je set pripao Novaku rezultatom 6:4.

Nakon toga Đoković je rutinski priveo meč kraju, te je svom protivniku u preostala dva seta dozvolio tek tri gema.

Drugi set srbijanski teniser dobio je sa 6:1, dok je treći set završen rezultatom 6:2.

U trećem kolu Đoković bi trebao imati nešto teži zadatak jer će igrati protiv pobjednika iz duela Monfils - Musetti.

U narednu rundu prošao je i Zverev koji je sa 3:0 u setovima pobijedio Goffina, dok je Medvedev uspio da prođe dalje nakon što je Kecmanović zbog povrede predao meč krajem drugog seta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi