Đoković spasio tri set lopte, a onda razbio Griekspoora

Plasirao se u polufinale turnira u Ženevi

Đoković spasio tri set lopte, a onda razbio Griekspoora

Edmir Škorić

Srbijanski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale ATP turnira u Ženevi nakon što je u četvrtfinalu pobijedio Nizozemca Tallona Griekspoora.

Đoković prvi put nastupa u ovom švicarskom gradu i želi da osvoji trofej te u sjajnom raspoloženju dočeka Roland Garros. Za sada Novaku ide dobro, a danas je u dva seta, sa 7:5, 61 pobijedio šestog nositelja.

Prvu brejk šansu na meču imao je Novak u petom gemu, ali je Griekspoor ipak uspio da se spasi i da povede 3:2. U osmom gemu Nizozemac je taj koji je imao brejk priliku, ali Đoković se spasio.

Griekspoor je vodio 5:4 i imao 40:0 na servis Đokovića, ali onda nekoliko sjajnih servisa najboljeg na svijetu, pa je došao do 5:5. Uslijedio je brejk na drugoj strani, a sa nulom je potom odradio svoj servis gem i dobio set sa 7:5.

Griekspoor kao da je potonuo nakon toga. Izgubio je snagu i koncentraciju, Novak dolazi lako do 4:0 uz dva brejka. Do kraja je rivalu dopustio jedan gem, pa je sa 6:1 završio posao.

Češki teniser Mahac je Đokovićev naredni rival, a sada čekamo da vidimo ko će igrati drugo polufinale. U preostalim četvrtfinalima se sastaju Shevchenko i Cobolli, te Baez i Ruud.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi