Novak Đoković se jedva kretao po terenu, svi ga otpisali, a onda nestvaran povratak!

Šampione nikada ne otpisujte

Novak Đoković se jedva kretao po terenu, svi ga otpisali, a onda nestvaran povratak!

Edmir Škorić

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković bio je u teškoj situaciji protiv Argentinca Franicsca Cerundola u osmini finala Roland Garrosa, ali uspio je da na kraju ostvari pobjedu nakon pe setova i prođe među osam najboljih u Parizu. Slavio je sa 6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 6:3.

Đoković je sjajno otvorio meč i u prvom setu dopustio Cerundolu samo jedan gem. Slavio je sa 6:1 uz dva brejka.

Daleko uzbudljivije je bilo u drugom setu. Cerundolo ne koristi dvije brejk prilike u četvrtom gemu, u šestom ih je imao čak četiri, a u osmoj još jednu. U drugom setu je imao čak 13 brejk prilika, da bi tek 13. iskoristio za 7:5 i izjednačenje u setovima.

Srpski teniser je doživio povredu, u trećem setu se jako patio, pa je Cerundolo isti dobio sa 6:3. No, prvi teniser svijeta nije razmišljao o predaji iako se šetkao po terenu i bilo je vidljivo da ne može da pruži svoj maksimum.

Dobro je otvorio 4. set, uzeo je svoja prva dva gema bez većih problema, a onda Argentinac u petom gemu pravi brejk, dolazi do 3:2, ali je Đoković ubrzo vratio stvari na početak. Kod 5:5, na servis Đokovića, Cerundolo je poveo 30:15, no Nole je ipak došao do 6:5. Potom pravi brejk, osvaja set za 2:2 i vraća se u život.

To sve dalo je krila Đokoviću, koji pravi brejk na startu petog seta i dolazi do 2:0. Argentinac je uzvratio brejkom i izjednačio brzo na 2:2. Ipak, u osmom gemu pri vodstvu 4:3 Nole pravi brejk, a onda je odservirao za veliku pobjedu i plasman u četvrfinale.

U četvrtfinalu će igrati protiv boljeg iz duela Taylor Fritz - Casper Ruud.

Ranije danas ispao je Daniil Medvedev, koji je od Alexa De Minaura izgubio u četiri seta. Kasnije se još sastaju Alexander Zverev i Holger Rune, pa će biti kompletirano četvrtfinale.

Top Komentari

Najveci folirant ko fol jedva hoda uzme poen trci ko lud. Klasican folirant
6 0
Vd1990
To srbine jos samo beei haa da izgubi i noć za pamćenje
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi