Đoković "počistio" Mullera na startu US Opena, ali glavna priča je nevjerovatni Hrvat

Gojo igra u životnoj formi

Đoković "počistio" Mullera na startu US Opena, ali glavna priča je nevjerovatni Hrvat

Endin Čaušević

Srbijanski teniser Novak Đoković bez većih problema plasirao se u drugo kolo US Opena nakon što je deklasirao Alexandrea Mullera sa 3:0 na startu Grand Slam turnira u New Yorku.

Đoković je u New York stigao nakon što je osvojio Masters u Cinncinatiju i jasno je da je srbijanski teniser jedan od prvih favorita za osvajanje US Opena.

Iskusni teniser je dobro otvorio turnir u New Yorku jer je u prvom kolu bez većih problema sa 3:0 u setovima uspio da deklasira francuskog tenisera Mullera.

Za Novaka je ovo čini se bio samo jači trening i nije dopustio Mulleru da mu priredi nikakvo iznenađenje.

Prvi set je trajao svega 24 minute, te ga je Đoković riješio u svoju korist sa 6:0. Mulleru je dopustio ukupno pet gemova u ovom meču što dovoljno govori koliko nadmoćan je bio Đoković u prvom kolu.

Oglasi

Drugi set Novak je dobio sa 6:2, dok je treći set Muller uspio da osvoji tri gema (6:3). Đoković u narednom kolu igra protiv španskog tenisera Zapate Mirallesa koji je sa 3:0 "počistio" domaćeg igrača Quinna.

Đoković se pobjedom protiv Mullera uspio vratiti na prvo mjesto ATP liste čime je još jednom pokazao da su godine za njega samo broj.

Također, treba istaći da se u drugo kolo US Opena plasirao i hrvatski tenise Borna Gojo koji je u glavni žrijeb došao kroz kvalifikacije.

Gojo je igrao u prvom kolu protiv Guge Delliena i slavio je ubjedljivo sa 3:0 i pokazao da je u fantastičnoj formi.

Hrvat je prvi i drugi set dobio sa po 6:3, dok je u trećem setu u potpunosti deklasirao Delliena sa 6:1 i tako osigurao plasman u drugo kolu gdje ga očekuje okršaj protiv domaćeg tenisera Mackenzieja McDonalda.

US Open, 1. kolo:

Muller - Đoković 0:3 (0:6, 2:6, 3:6)
Dellien - Gojo (3:6, 3:6, 1:6)

Top Komentari

AlphaStrong
Gofno obično smrdsko
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije