Skandal na meču Hrvata i Srbina na US Openu: "Ovo je New York, a ne je*ena Srbija"

Ljutiti navijač izvrijeđao Viktora Troickog

Skandal na meču Hrvata i Srbina na US Openu: "Ovo je New York, a ne je*ena Srbija"

Endin Čaušević

Srbijanski teniser Hamad Međedović nije uspio da se plasira u glavni žrijeb US Opena jer je danas u kvalifikacijama izgubio od hrvatskog predstavnika Borne Goje sa 2:1 u setovima. Međutim, tenis je bio u potpuno drugom planu jer svi pričaju o nevjerovatnom skandalu koji se desio na tribinama, a u centru pažnje je Viktor Troicki.

Gojo je sa 2:1 uspio da pobijedi Međedovića u veoma dobrom meču i plasira se dalje, ali nažalost tenis nije ono o čemu se priča kada je u pitanju okršaj tenisera iz Hrvatske i Srbije.

Naime, na tribinama je bio nekadašnji srbijanski teniser Viktor Troicki koji je stigao u New York u ulozi trenera Međedovića, ali se našao u centru skandala nakon što ga je verbalno napao jedan od navijača.

Troicki je bodrio Međedovića i davao mu savjete u današnjem meču, a u jednom trenutku navijaču koji je bio iza njega poručio je da se smiri i da ne bude toliko glasan jer to smeta igračima na terenu.

To je izazvalo bijes tog navijača koji je potom verbalno počeo da vrijeđa Troickog, a u sve se uključilo i osiguranje koje je pokušalo da smiri situaciju.

Oglasi

"Ovo je New York, a ne je*ena Srbija. Svi smo glasni je*eni klaune. Navijamo idiote", govorio je bijesni navijač, dok se Troicki na svu sreću uspio iskontrolisati.

@hotsport.rs

Skandal na US Openu! Navijač nasrnuo na Viktora Troickog koji se tu nalazio u ulozi trenera Hameda Međedovića! Strašno! #USOpen #ViktorToricki #HotSport

♬ original sound - Hotsport / Sportske vesti

Troicki nije dopuštao da ga navijač isprovocira i da dođe do tuče iako je u jednom trenutku bivši teniser udario ruku navijača koji ga je pokušao odgurnuti.

Ostali navijači su pokušavali da objasne da se smiri i da je to bivši teniser, ali sve dok nije stiglo osiguranje strasti se nisu smirile.

Troickog je ovo ponašanje navijača uspjelo da izbaci iz takta što se tiče njegovog fokusa na meč i pomoći Međedoviću koji je na njegovu žalost na kraju poražen i ispao je s US Opena.

Top Komentari

AlphaStrong
Tačno tako, smrdska vnago
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi