Novak izgubio prvi set, pa se upalila mašina za novo polufinale Wimbledona

Đoković savladao Rubleva

Novak izgubio prvi set, pa se upalila mašina za novo polufinale Wimbledona

Midhat Šljivak

Novak Đoković plasirao se u polufinale Wimbledona nakon što je večeras savladao Andreya Rubleva s 3:1, po setovima 4:6, 6:1, 6:4 i 6:3.

Novak Đoković očekivano ide u polufinale Wimbledona. Srpski teniser je imao male probleme protiv Rublova, izgubio je set, no Rus do velikog iznenađenja nije mogao.

Odlično je Rublev odigrao prvi set. Imao je izuzetnu servis igru, ali je u šestom gemu dozvolio Đokoviću tri break lopte. Međutim, u ključnim trenucima je odigrao fenomenalno i uzeo je gem na svoj servis.

A onda u devetom gemu Rublev oduzima servis Novaku. Potvrdio ga je u narednom gemu i uzeo je set sa 6:4.

Đoković odlično otvara drugi set. Odmah je oduzeo servis rivalu, napao je odmah i Rublev, ali Novak spašava dvije break lopte.

Oglasi

Uslijedio je potom veliki pad u igri ruskog tenisera. Sve je to Đoković iskoristio i lagano je završio drugi set sa 6:1 i izjednačio je rezultat u setovima na 1-1.

Odustajao je Rublev lagano nakon što nije koristio break lopte i u trećem setu. Imao ih je dvije u drugom gemu, Novak ponovo spašva, a zatim u petom gemu on oduzima servis protivnika i dolazi do prednosti.

Prava drama viđena je u 10. gemu ovog seta. Novak prvo propušta dvije set lopte, zatim je Rublev imao tri šanse da vrati break, no nije uspio. Nole koristi petu set loptu za 6:4 i preokret u setovima (2-1).

I četvrti otvoren je breakom. Napravio ga je Đoković u trećem gemu, a zatim je novim u devetom gemu završio posao. Osvaja set sa 6:3 i dolazi do pobjede od 3-1 u setovima.

Protivnik Novaka Đokovića u polufinalu bit će mladi Italijan Jannik Sinner. On je danas pobijedio Rusa Romana Safiulina s 3:1 (6:4, 3:6, 6:2, 6:2).

Wimbledon, četvrtfinale

Đoković - Rublev 3:1 (4:6, 6:1, 6:4, 6:3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi