Ni Wawrinka nije mogao protiv Noleta: Đoković u osmini finala Wimbledona!

3:0 u setovima

Ni Wawrinka nije mogao protiv Noleta: Đoković u osmini finala Wimbledona!

Midhat Šljivak

Novak Đoković plasirao se u osminu finala Wimbledona nakon što je danas u 3. kolu bez većih problema savladao starog rivala, Švicarca Stana Wawrinku. Bilo je 3:0 za Novaka po setovima 6:3, 6:1 i 7:6.

Novak Đoković nije imao problema u duelu 3. kola Wimbledona protiv Stana Wawrinke. Čuveni Švicarac bio je lagan zalogaj za srpskog tenisera koji je na uvjerljiv način stigao do pobjede.

Već na otvaranju meča Đoković je odmah napao servis protivnika. Uspio je Wawrinka nekako da se izvuče od 0-40 i da osvoji gem, no spasa mu nije bilo u šestom gemu kada Đoković koristi prvu break loptu i zatim lagano privodi prvi set kraju sa 6:3.

Nikakvu neizvjesnost nije donio ni drugi set. Novak je odmah uzeo break, potom i još jedan, sigurno je servirao, da bi nakon pola sata igre u drugom setu još jednim oduzetim servisom došao do 6:1 i 2:0 u setovima.

Nešto jači otpor Švicarac je pružio u trećem setu. Nije međutim Stan mogao ozbiljno zaprijetiti servisu srpskog tenisera koji je lagano uzimao poene.

Oglasi

I Wawrinka bio poprilično siguran na svoj servis. Pokazivao je znakove 'života' u tim trenucima i uspio je treći set odvesti u tie-break. Tamo je Švicarac uspio poprilično namučiti Novaka. Ipak, nedovoljno da osvoji set, pa Đoković osvaja i treći set sa 7:6 i prolazi u narednu rundu

Wawrinka nije više sami vrh svjetskog tenisa i to je sasvim jasno. Ipak, očekivao se barem jači otpor u večerašnjem meču. Novak je međutim trenutno klasa za sve i djeluje nezaustavljivo na putu do svog 24. Grand Slam naslova u karijeri.

Naredni rival na tom putu je 17. nositelj, Poljak Hubert Hurkacz. On je danas s 3:0 pobijedio Lorenza Musettija, a bilo je 7:6, 6:4, 6:4.

Wimbledon, 3. kolo:

Đoković - Wawrinka 3:0 (6:3, 6:1, 7:6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi