Počeo je lov na Novaka Đokovića: "Moramo naći način da ga izbacimo iz igre"
Foto - EPA

Holger Rune iskreno

Počeo je lov na Novaka Đokovića: "Moramo naći način da ga izbacimo iz igre"

Midhat Šljivak

Talentovani danski teniser Holger Rune (20) smatra da će on uz Carlosa Alcaraza i Jannika Sinnera preuzeti svjetski tron tek nakon što počnu redovno pobjeđivati Novaka Đokovića. Svima je cilj da Noleta što prije 'izbace' iz igre i s teniskog vrha.

Holger Rune jedan je od najboljih mladih tenisera svijeta. Trenutno je četvrti igrač ATP liste i momak kojem se predviđa velika budućnost.

On je u razgovoru za Advantage Connors Podcast govorio o planovima za budućnost. 20-godišnjak je iskreno priznao da on, te Carlos Alcaraz i Jannik Sinner, žele što prije skinuti Novaka Đokovića s trona.

"Lijepo je biti dio grupe u kojoj su Carlos Alcaraz i Jannik Sinner. Sinner ima fenomenalnu sezonu, Alcaraz je uzeo Wimbledon i lijepo je vidjeti novi trojac kao rivale kao što su to bili Roger, Rafa, Novak, pa i Murray".

"Ne želim reći da već dominiramo na touru, Novak je još tu i moramo naći način da ga izbacimo iz igre", riječi su Runea.

Oglasi

Uvjeren je Danac kako Đoković neće prestati s tenisom dok ga ovi klinci ne budu konstantno dobijali u međusobnim duelima.

"Novak je ove godine uzeo tri od četiri Grand Slama. Ne možemo reći da nije prisutan tu jer ga prvo moramo pobijediti svaki put kad se sretnemo. Ja ću to pokušati, jer ako stalno bude uzimao velike turnire, zašto bi prestajao igrati?".

Holger Rune je jedna od najvećih nada svjetskog tenisa (Foto: EPA)

"Neće sigurno završiti karijeru dok ga konstantno ne budemo dobijali u međusobnim mečevima. Zato, što prije podignemo nivo igre, prije ćemo preuzeti tron od njega."

"Meni je lično drago što je Novak još uvijek tu jer mi mladi igrači vide šta je pravi svijet tenisa. Ako nikad niste vidjeli Rogera, Rafu ili Novaka, nešto veliko bi nam nedostajalo. Novak još uvijek drži ljestvicu visoko i odlično je to što smo blizu nje", poruka je Runea.

Novak Đoković omražen među navijačima

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković omražen je među navijačima na ATP touru i dosta je onih koji ga ne žele više vidjeti na vrhu.

Oglasi

Jasno je to posebno zbog snimaka s terena iz prethodnih mjeseci. Kada god Novak igra, publika je protiv njega i uglavnom se ogromna podrška daje protivniku.

Đoković je navikao da na turnirima konstantno igra i protiv publike. Često ga to iznervira i emotivno reaguje na terenu, pa dođe do svađe s publikom.

Iz turnira u turnir scene su apsolutno iste. Novaku silno žele pad s prvog mjesta i s vrha svjetskog tenisa, ali on je još uvijek klasa iznad svih i morat će čekati da još ostari kako bi im prepustio mjesto najboljeg.

Novak u narednoj godini kreće po sva četiri Grand Slam turnira, ali i po zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu i definitivno slijedi još jedna zanimljiva godina na ATP touru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi