Ovako slave navijači Novaka Đokovića: Kokarde, zastave Rusije s Putinovim likom...
Nove šokantne scene iz Melbournea, a u centru pažnje su ruski i srpski navijači (Foto: Screenshot)

Nevjerovatne scene iz Melbournea

Ovako slave navijači Novaka Đokovića: Kokarde, zastave Rusije s Putinovim likom...

M. Šljivak

Novak Đoković melje sve na putu prema novom naslovu na Australian Openu, ali ono o čemu se priča širom svijeta su njegovi navijači koji su ponovo imali nacionalističke ispade u Melbourneu.

Novak Đoković je bez ikakve dileme jedan od najvećih sportista svijeta, no njegovi politički stavovi nešto su što gotovo niko normalan ne podnosi.

Đoković se nedavno na jednom turniru ponosno fotografisao uz četničku zastavu, a njegovi navijači su nakon meča i pobjede nad Andreyom Rublevim ponovo šokirali svijet.

Nacionalizam i veličanje Vladimira Putina, slovo Z na majicama i ruske zastave uz uzvikivanje 'Srbija i Rusija' odjekivale su Melbourne Parkom.

Nakon ovih scena oko Rod Laver Arene oglasio se nekadašnji ukrajinski teniser Alex Dolgopolov, koji je pozvao da vlasti zabrane dolazak ovim navijačima na naredne mečeve.

Oglasi

"Ovaj čovjek sa slovom Z bi trebao doživotno biti protjeran s Australian Opena", poručio je Dolgopolov.

Zastave Rusije zabranjene su na Australian Openu. Međutim, na ulicama ih je sve više i to s likom Vladimira Putina, a reakcije policije nema.

Danas je pored ruskih zastava bilo i drugih simbola, kokardi na kapama navijača Novaka Đokovića i zaista je nevjerovatno da se ovakve stvari pojavljuju u 21. stoljeću.

Otac Novaka Đokovića Srđan Đoković jasno tvrdi da su on i njegov sin nacionalisti i smatra da to nije ništa ružno.

"Novak je nacionalista, naravno kao što sam i ja i većina ljudi u našoj zemlji. Mi volimo svoj narod i svoju zemlju", poručio je prije nekoliko godina Srđan Đoković i dodao je:

"To nije ništa ružno. Ne mrzimo tuđi narod i tužu zemlju. Nama je naša zemlja sveta."

Top Komentari

kenny
neka neka ovo je super, nek svijet konacno vidi da ono bombardovanje nije bilo bas onako
18 1
MaxBavarac
Samo deportacija opet,pa nek se lijepo umota u zastavu sa ocevim likom...
12 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije