Novak Đoković poslao milionsku donaciju u Novi Pazar
Foto - EPA

Pet miliona dinara za bolnicu

Novak Đoković poslao milionsku donaciju u Novi Pazar

M. Šljivak

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković odlučio je da vrijednom donacijom pomogne Novi Pazar.

U ovom srbijanskom gradu situacija zbog panedemije koronavirusa je zaista teška i potresne snimke iz bolnica šire se svijetom.

Kako navodi Telegraf, Novak je odlučio da pomogne bolnici u Novom Pazara i uplatio je pet miliona dinara (oko 80.000 KM) kako bi se osigruala neophodna medicinska oprema.

Đoković je i sam zaražen koronavirusom, baš kao i njegova supruga Jelena. Nemaju simptome, osjećaju se dobro i uskoro će biti ponovo testirani.

Novak je ranije donirao milion eura Srbiji u borbi protiv korone na početku epidemije, a isti iznos je donirao i bolnici u italijanskom gradu Bergamu, gdje je bilo žarište koronavirusa u Italiji.

Top Komentari

Novak Đoković donirao 5 miliona dinara a to e tacno po kursu 42524 eura ili slovima napisano 42 hiljade 5 stotina dvadest i cetiri eura, uh jest se bas pretrgao, obzirom koliko ima. Cuj novinara supka stavio u naslovu " Milionska donacija ...." kako bi izgledalo da je donacija ogromna. Ja sam takodje donirao u humanitane svrhe milioncku donaciju, ali to je bilo 5 miliona Meksicki pezosa ali to je u eurima 195 eura.
9 4
dosadnoje
Cuj milionsku hahaahahahahaah
7 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi