Britanci se 'vadili' protiv Novaka i nisu imali šanse kada se igra za 'sveti dres'
Foto - EPA

Srbija u polufinalu Davis Cupa

Britanci se 'vadili' protiv Novaka i nisu imali šanse kada se igra za 'sveti dres'

Midhat Šljivak

Teniska reprezentacija Srbije ostvarila je plasman u polufinale Davis Cupa. Plasman u finale donijeli su Miomir Kecmanović i Novak Đoković.

Srbija će u Malagi imati šansu da se bori za trofej Davis Cupa. Ova selekcija je dvije pobjede u singl konkurenciji iz takmičenja eliminisala Veliku Britaniju.

Dan je otvoren pobjedom Miomira Kecmanovića nad Jackom Draperom s 2:0 (7:6, 7:6). Selektor Orlova Viktor Troicki iznenadio je sve odabirom Kecmanovića za prvi meč jer se ovaj teniser nalazi u slaboj formi, no majica Srbije je bila dovoljan motiv da odigra meč sezone i da donese Srbiji veliku prednost.

Britanci su se na kraju morali vaditi protiv Novaka Đokovića. Na megdan najboljem teniseru svijeta poslali su Camerona Norrieja, ali 18. igrač s ATP liste nije mogao previše protiv Novaka i poražen je s dva puta po 6:4.

Đoković je odigrao taman koliko je potrebno u ovom meču. Prvi set je riješio jednim breakom (6:4) i bilo je jasno da Norrie jednostavno nema šta tražiti u ovom duelu.

Oglasi

I u drugom setu je Novak laganom igrom došao do trijumfa. Protivniku je oduzeo servis već u prvom gemu i sve je apsolutno išlo na stranu Srbije.

Na kraju je Novak ovaj dio igre riješio u svoju korist sa 6:4 i odveo je Srbiju u polufinale Davis Cupa.

Reprezentativci Srbije na teren će ponovo za dva dana. Njihov protivnik u polufinalu je selekcija Italije. Sutra će u prvom polufinalu igrati Finska i Australija.

Finale Davis Cupa na rasporedu je 26. novembra, a dobit ćemo novog šampiona s obzirom na to da je prošle godine naslov osvojila teniska reprezentacija Kanade.

Davis Cup, četvrtinale:

Novak Đoković - Cameron Norrie 2:0 (6:4, 6:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi