Vlahović nikome ne da pardona, ali zbog njega je bio manji od makovog zrna: "Baš sam se unervozio"

Susret koji će da pamti

Vlahović nikome ne da pardona, ali zbog njega je bio manji od makovog zrna: "Baš sam se unervozio"

Endin Čaušević

Dušan Vlahović poznat je po tome što na terenu ne daje nikome pardona, a svoje veliko samopouzdanje pokazuje kada god je to potrebno. No, zbog jednog čovjeka taj "štit" pao je u vodu jer kada se on pojavio u prostoriji napadač Srbije je bio manji od makovog zrna.

Vlahović je u nedjelju s reprezentacijom Srbije uspio da izbori direktan plasman na Evropsko prvenstvo koje se narednog ljeta igra u Njemačkoj. Napadač Juventusa je bio u ekipi nakon što je propustio prethodno okupljanje zbog povrede.

Međutim, prije dolaska na okupljanje reprezentacije Vlahović se zadržao u Torinu jedan dan duže, a glavni razlog za to bio je Novak Đoković.

Đoković je bio u Torinu na završnom turniru kojeg je na kraju osvojio, a prije početka istog gledao je i jednu utakmicu Juventusa, te je nakon meča odlučio da pozdravi svoje sunarodnjake Dušana Vlahovića i Filipa Kostića.

Vlahović je to uzvratio jer je dan kasnije bio na meču Đokovića na turniru u Torinu, a potom je krenuo put Srbije gdje je stigao na okupljanje Orlova pred ključni meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Bugarske.

Oglasi

Napadaču Juventusa to je bilo prvi put da je sreo Đokovića, a iako on zrači svojim samopouzdanjem kada se najbolji teniser svijeta pojavio u istoj prostoriji stvari su se promijenile.

I Vlahović je priznao da se postidio kada je Đoković došao da se upoznaju i popričaju, a taj trenutak će napadač Stare dame dugo pamtiti.

"I njemu sam rekao da prvi put kada sam pred nekom takvom osobom da sam se unervozio i bio nekako onako malo stidljiviji da pričam. To je zaista veličina i kada ste pored njega tek osjetite tu veličinu, prije svega kao čovjek i kakve savjete ima i kako se opohodi prema ljutima. Na terenu nemam šta da pričam, on priča sam za sebe, tu je najbolji na svijetu i po meni najbolji sportista svih vremena u svim sportovima", rekao je Vlahović.

@fotbl

🐐 #novakdjokovic #djokovic #dusanvlahovic #vlahovic #srbija #serbia #fudbal #football #tennis

♬ som original - 👑 ᏆᑎᎢᗴᖇ ᗯᝪᖇしᗞ ᝪᖴᏆᑕᏆᗩし 👑

Inače, Srbija je u odlučujućem meču remizirala protiv Bugarske (2:2), ali je uspjela da se provuče na Evropsko prvenstvo jer je Crna Gora u nevjerovatnom meču nakon preokreta poražena od Mađarske.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Vlahović je nakon odsustva u prethodnim mečevima kvalifikacija protiv Bugarske odigrao nekih pola sata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti