Đoković na terenu ostao skoro tri sata, ali može odahnuti
FOTO: EPA

Thompson namučio najboljeg tenisera današnjice

Đoković na terenu ostao skoro tri sata, ali može odahnuti

Haris Zilić

Na Wimbledonu je večeras počelo i drugo kolo nakon dosta pomjeranja i otkazivanja zbog kiše, a drugo kolo otvorio je najbolji teniser današnjice, Novak Đoković.

Đoković je u drugom kolu igrao meč protiv vrlo dobrog i nezogdno tenisera iz Australije, Jordan Thompsona.

Australijanac koji je trenutno 70. reket svijeta dobro je namučio Đokovića.

Nije Novak lagano dolazio do poena, ali ni od igre, međutim servis ga je dobro služio. Na drugoj strani i Thompson je u servisu imao svoje najjače oružje.

Prvi set Đoković je dobio s 6:3, otkinuo je jedan brejk Thompsonu, ali to nije dekoncetrisalo tenisera iz Australije.

Oglasi

U drugom setu sjajan otpor Thompsona, uveo je set u tie-breka u kojem je Đoković slavio sa 7:4 za konačnih 7:6 u drugom setu.

Kao i u drugom, tako je i u trećem setu viđena slična igra.

Oba tenisera držala su svoj servis do rezultata 6:5, a onda Đoković pravi brejk i uzima treći set sa 7:5 za konačnih 3:0. Duel je trajao skoro tri sata.

Wimbledon, 2. kolo:

Novak Đoković - Jordan Thompson 3.0 (6:3, 7:6 (4), 7:5)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi