Održan žrijeb pred meč BiH - Češka: Mirza Bašić prvi brani boje BiH

Davis cup

Održan žrijeb pred meč BiH - Češka: Mirza Bašić prvi brani boje BiH

Danas su u Gradskoj areni "Husejin Smajlović" u Zenici izvučeni parovi pred Davis cup meč između BiH i Češke Republike koji će se igrati u naredna dva dana.

Prvog dana igrat će se mečevi singla, a današnjim izvlačenjem određeni su i protivnici.

U prvom meču singla sastat će se Mirza Bašić i Jonas Forejtek, dok će u drugom meču igrati Tomislav Brkić i Jiri Vesely.

"Znam da ima dobre rezultate i mislim da je najbitnije da ja odigram dobar meč. Poznajem protivnika, ali ako odigram na nivou, vjerujem da ćemo donijeti bodove reprezentaciji,", kazao je Bašić.

Drugog dana takmičenja na rasporedu su dubl mečevi, a snage će odmjeriti Mirza Bašić i Tomislav Brkić protiv Jirija Lehecka i Tomasa Machaca.

"Uvijek imamo šanse u parovima, jer smo već igrali zajedno i poznajemo se dobro ja i Mirza. Ne poznajemo njihove igrače, gledali smo rezultate, bili su dobri na nekim turnirima. Vidjet ćemo ko će izaći na teren, vjerujem da će ostati isti igrači i da neće biti promjena", kazao je Brkić.

Nakon dubl meča bit će odigrani i drugi singl mečevi u kojim će se sastati Mirza Bašić i Jiri Vesely, te Tomislav Brkić i Jonas Forejtek.

Prvi susreti na rasporedu su sutra u 15 sati, dok će dubl mečevi početi u nedjelju od 13 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti