Osvajač posljednjeg Roland Garrosa trenutačno radi u supermarketu
Krawietz(lijevo) za život sada zarađuje u supermarketu (foto: Tennisworldusa.org)

Osvojio prošlogodišnji RG u konkurenciji parova

Osvajač posljednjeg Roland Garrosa trenutačno radi u supermarketu

Njemački profesionalni tenisač Kevin Krawietz, specijalist za igru parova, osvojio je 2019. Roland Garros, skupa sa svojim zemljakom Andreasom Miesom.

Igrači koji osvajaju Grand slamove u pravilu ne trebaju brinuti o svojim financijama, jer su nagrade izdašne, a takve titule privlače i sponzore, tako da novac jednostavno dolazi sa svih strana.

Međutim, u vrijeme velike stanke koju je u profesionalnom tenisu prouzročila pandemija koronavirusa, 28-godišnji Krawietz radi u smjenama u jednom supermarketu u Münchenu, piše Spiegel.

"Već nekoliko tjedana radim u jednom diskontu na bazi tarife 450 eura" -izajvio je Krawietz. Kaže kako s kolegama puni police u marketu, a trenutačno brine o tome da uvijek ima dovoljno sira i kobasica u ponudi.

"Staramo se za kobasice i sir u vitrini, sklanjamo prazne kartone i sve održavamo čistim od otpada" -  kaže Kevin.

Tjedan prije toga radio je kao zaštitar ispred marketa, dezinficirao prazna kolica i brinuo za ostale segmente u području sigurnosti i higijene u marketu.

"Mnogi moji kolege iz marketa kojima je ovo osnovno zanimanje, svakoga jutra ustaju u pet sati, pola sata kasnije su već na radnom mjestu, pune regale i vitrine. Za razliku od njih, ja sam svoj hobi uspio pretvoriti u profesiju, stoga sad još više cijenim njihov rad" -  kaže tenisač koji je dosad od turnira zaradio nešto manje od milion eura. Kaže kako je oduvijek razmišljao o tome da se jednoga dana posveti nekom običnom zanimanju. Ipak, koliko god to u budućnosti bude moguće, namjerava još nekoliko godina igrati profesionalni tenis, a formu održava trodnevnim treninzima na tjednoj bazi.

Top Komentari

Alenl
I sta je tu senzacija?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi