Palestinske zastave ne žele na stadionima: Klub žestoko kaznio svoje navijače tamo gdje najviše boli
FOTO: EPA

Strahuju za sigurnost na utakmicama

Palestinske zastave ne žele na stadionima: Klub žestoko kaznio svoje navijače tamo gdje najviše boli

Haris Zilić

Navijači Celtica su u nedavnoj utakmici Lige prvaka protiv Atletico Madrida još jednom pokazali da podržavaju Palestinu. Na tiribnama je bio veliki broj zastavica Palestine, ali i na tribinama u jednom korneru bila je zastava Palestine u vidu koreografije.

Upravi kluba se nije dopala ova ideja od strane njihovih navijača i donijeli su drastične odluke.

Najvatrenijim navijačima Celtica koji su kreirali koregorafiju podrške Palestini, ali i grupi koja je podržavala Palestinu na utakmici Lige prvaka bit će oduzet sezonske karte, odluka je Uprave velikana iz Glasgowa.

U Celticu su zabrinuti za sigurnost na utakmicama i smatraju da takvi vidovi podrške ne treba da budu na stadionima.

Navijači Celtica su već spremali nove koreografije, psoebno na utakmici Lige prvaka protiv Feyenoorda, ali od toga čini se neće biti ništa.

Oglasi

I ranije su navijači dobili zabrane unošenja palestisnkih zastava, ali su uspjeli da svoju ideju prezentiraju i nekako su unosili zastave i transparente podrške Palestini.

Celtic je jedan od rijetkih evropskih klubova koji je javno na utakmicama davao podršklu Palestini koja trenutno prolazi kroz težak period ratnog stanja i napada od strane Izraela.

Pored navijača Celtica, otvoreni u davanju podrške Palestini su i navijači engleskog Liverpoola, kao i španske Osasune.

Inače, navijačka grupa pod nazivom Zelena brigada ohrabrila je navijače Celtica da "hrabro ističu zastavu za Palestinu" dok sukob na Bliskom istoku nastavlja eskalirati.

Navodi se da će UEFA kazniti Celtic nakon što je škotski klub 2016. godine prošao sa novčanom kaznom od 9.000 funti jer su navijači tokom pobjede nad izraelskim Hapoel Be'er Shevom (5:2) mahali palestinskim zastavama.

U klubu su u strahju od mogućih sankcija pa je oduzimanje sezonskih ulaznica određenoj grupi navijači potez koji u klubu smtraju ispravnim.

Top Komentari

snupi
Ovo je vise od politike, nevini ljudi i djeca stradaju. Zato svaka cast navujacima Selltika.
3 1
King_Kenny
...jedino sto ce postici je to da ce im na sljedecoj utakmici i ostali navijaci doci sa palestinskim zastavama...ne moze se usutkati ponosan narod kao sto su Skoti i Irci...oni ce iz inata sada da jos vise podrzavaju Palestinu jer vide da pokusavaju da ih usutkaju,a sto se uprave tice,mislim da ce oni prvi da lete iz kluba,jer klub bez navijaca ne moze opstati...
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi