Rafael Nadal rutinski do drugog kola Australian Opena

Đere nije imao šanse

Rafael Nadal rutinski do drugog kola Australian Opena

Endin Čaušević

Španski teniser Rafael Nadal u prvom kolu Australian Opena sa 3:0 u setovima stigao je do lagane pobjede protiv Lasle Đere iz Srbije.

Nadal je opravdao ulogu favorita i bez većih problema uspio je da dođe do pobjede i plasira se u drugo kolo. Španac je prvi set dobio sa 6:3, a on je trajao 36 minuta.

Đere je najbolji otpor pružio u drugom setu kada je dao sve od sebe da poravna na 1:1, ali to nije uspio. Nadal je nakon 49 minuta igre poveo sa 2:0 jer je drugi set dobio sa 6:4.

Već tada je bilo jasno da je Nadal već jednom nogom u drugom kolu, te je treći set riješio ekspresno. Španac je igrao odlično, te je slavio sa 6:1 i plasirao se dalje.

U drugo kolo prošao je Kajinović koji je sa 3:1 dobio Haasea, a pobjedu je upisao i Borna Ćorić koji je "počistio" Pellu sa 3:0 u setovima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi