Đoković će dobro zapamtiti Nadalov komentar na odsustvo Noleta sa US Opena

Srbijanac ne dolazi u New York

Đoković će dobro zapamtiti Nadalov komentar na odsustvo Noleta sa US Opena

A. Čaušević

Rafael Nadal je komentarisao odsustvo Novaka Đokovića sa US Opena. 

Bez obzira na silno rivalstvo i lakši put do osvajanja turnira Nadal je pokazao veličinu kazavši da osjeća žal što neće biti njegovog najtežeg protivnika.

Nadal je kazao da mu je sa lične strane žao što Đokovića neće biti na turniru jer je kako je kazao uvijek šteta što nema najboljih.

"Nekako smo već znali da neće igrati ako se pravila oko ulaska neće igrati. Na ličnom nivou sam tužan jer je uvijek šteta kada najbolji ne može igarti, ili zbog povreda ili drugih razloga", kazao je Španac na pressici.

"Kada nema jednog od najboljih na svijetu to je uvijek ogroman gubitak, teže je navijačima, onda za turnir, a zatim i za igrače jer uvijek želimo da su najbolji tu."

Nadal je nakon toga naglasio da je sport veći od igrača i da će tenis nastaviti da postoji jednog dana kad se oproste on, Đoković ili Roger Federer.

"Propustio sam dosta turnira zbog povreda, ali svijet ide dalje, tako i sport. Iako to nije dobra vijest, svijet i tenis će biti nastavljeni bez Đokovića, bez mene ili bez Federera."

"Đoković je jedan od najboljih igrača posljednjih 20 godina i meni lično ga je žao."

Španac se na US Open vraća nakon dvije godine odsustva i nada se da će uspjeti doći do pete titule na Flushing Meadowsu.

Iako se još uvijek nije potpuno oporavio od povrede zadobijene na Wimbledonu Nadal je zadovoljan svojom fizičkom spremom i vjeruje u dobar rezulat u New Yorku.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti