Nadal nastavlja otkazivati turnire

Iskusni Španac

Nadal nastavlja otkazivati turnire

Admin Čaušević

Drugi teniser svijeta Rafael Nadal je otkazao drugi turnir u nekoliko dana. Nakon što neće nastupiti u Rotedamu, Španca neće biti ni u Acapulcu.

Turnir u Nizozemskoj se igra naredne sedmice, dok je takmičenje u Meksiku planirano za sredinu marta. Razlog su problemi s leđima.

"Žao mi je što neću moći igrati u Acapulcu. Kako sada stvari stoje, ozljeda leđa ne dopušta mi da putujem tako dugo. Volim ovaj turnir, igrao sam tamo posljednje četiri godine i to neće biti moguće ove godine. Vidimo se sljedeće godine", pourčio je Nadal.

Nadal je do sada turnir u Acapulcu osvojio tri puta, dok neki nagađaju da je njegovo odustajanje i finansijske prirode.

Naime, premija za nastup kojoj se Nadal nije ista kao prošlih godina jer su organizatori smanjili budžet turnira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi