Dva spektakla već u prvom kolu Roland Garrosa: Nadal nije mogao dobiti težeg rivala na startu
Španac je spreman za posljednji nastup na turniru kojeg je osvojio rekordniih 14 puta

Počinje drugi Grand Slam sezone

Dva spektakla već u prvom kolu Roland Garrosa: Nadal nije mogao dobiti težeg rivala na startu

Edmir Škorić, foto: EPA

Rafael Nadal igrat će na Roland Garrosu, a to će vjerovatno biti i njegov posljednji nastup na turniru na kojem je godinama dominirao.

Rekordnih 14 titula ima Nadal u Parizu, ali namjerava odigrati još ovaj i potom se kasnije ove godine povući iz tenisa. Imao je puno problema sa povredama i to je bilo vidljivo i na nekim posljednjim nastupima jer je doživljavao teške poraze kao npr. od Hurberta Hurkacza u Rimu.

Da po Rafu stvar bude gora, u prvom kolu mu je rival ni manje ni više nego pobjednik Rima - Alexander Zverev. 27-godišnji Nijemac jedan je od favorita za naslov, pa će biti jedan od najtežih mogućih rivala iskusnom Špancu već u prvoj rundi.

Britanac Andy Murray također je nagovijestio da će završiti karijeru u nadolazećim mjesecima i starta protiv kolege veterana Stana Wawrinke, što je još jedan spektakl u najavi, bez obzira što se radi o podlozi koja im nije primarna.

Murray (37) je samo jednom igrao na zemljanoj podlozi Roland Garrosa od 2017., ali vraća se posljednji put nakon što se oporavio od povrede zgloba koja je dovela u pitanje njegovo sudjelovanje.

Jannik Sinner igrat će protiv Amerikanca Christophera Eubanksa, dok Carlosa Alcaraza na startu čeka kvalifikant ili sretni gubitnik. Daniil Medvedev igrat će protiv Dominika Koepfera, a Casper Ruud ne bi trebai imati puno problema protiv Jakuba Mensika.

r

Branitelj naslova u muškoj konkurenciji Novak Đoković počinje protiv Francuza Pierre-Huguesa Herberta s wildcardom, dok najbolja teniserka Iga Swiatek započinje svoj pokušaj za treći naslov zaredom u ženskoj konkurenciji protiv kvalifikantice ili sretnog gubitnika.

Roland Garros, drugi GS sezone, počet će 26. maja u nedjelju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi