Stigle vijesti o stanju Francisce: Oglasio se Rafael Nadal

Dobro je

Stigle vijesti o stanju Francisce: Oglasio se Rafael Nadal

E. Ganibegović

ŠpanacRafael Nadal plasirao se u treće kolo US Opena, ali je zabrinut za zdravlje svoje supruge Marije Francisce Perello.

Dana 25. augusta supruga španskog tenisera hospitalizirana je u privatnoj klinici u Palma de Mallorci.

Supruga Rafaela Nadala trudna je 32 sedmice. Liječnici su je zadržali na posmatranju kako bi izbjegli moguće komplikacije, navodi publikacija Diario de Mallorca.

Rafael Nadal izjavio je da je njegova supruga u dobrom stanju i da je otpuštena iz privatne klinike.

Također je priznao da je bio psihički pogođen ovom situacijom, no da je uspio dobro upravljati njome. 

"Bilo je mnogo nagađanja u medijima o zdravlju moje supruge. Mogu reći da je u dobrom stanju. Ne želim iznositi više detalja.

Oglasi

Na ličnom nivou, u posljednje sam vrijeme pod velikim stresom. Ovaj aspekt mi je jako bitan, ali uspio sam dobro upravljati situacijom", rekao je Nadal, a prenosi Marca.

Nadal i Perello potvrdili su u junu da očekuju svoje prvo dijete, piše časopis "Hola" koji je na naslovnici objavio fotografije na kojima se vidi da je Perello u drugom stanju.

Podsjetimo, Rafael Nadal bio je pobjednik prva dva Grand Slama sezone, Australian Opena i Roland Garrosa.

Nakon toga učestvovao je i na Wimbledonu gdje se morao povući u polufinalu zbog povrede i predati meč koji zapravo nije ni počeo.

To znači da u praksi Nadal u 2022. godini nema poraza, barem ne na terenu, na Grand Slam turnirima i na US Openu je svakako jedan od favorita za naslov. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi