Nadal ispao sa US Opena, ali njegova izjava poslije meča privlači više pažnje nego poraz

Tiafoe slavio pobjedu

Nadal ispao sa US Opena, ali njegova izjava poslije meča privlači više pažnje nego poraz

A. Čaušević

Rafael Nadal je zaustavljen u osmini finala US Opena. 

Španskog tenisera je sa 3:1 u setovima izbacio Frances Tiafoe koji je bio superiorniji te je zasluženo slavio na kraju.

Amerikanac je prvi set dobio sa 6:4, da bi Rafa u narednom odgovorio na identičnim rezultatom. Ipak, Tafoe je bio spremniji u odlučujučim setovima koje je dobio sa 6:4 i 6:3 za možda i najveću pobjedu svoje karijere.

Ipak, Nadala ne boli toliko poraz koliko je fokusiran na neka dešavanja van terena, pogotovo na dešavanja sa njegovom suprugom Marijom Franciscom Perello.

"Nije završilo kako sam planirao, vrijeme je za restart. Bilo je ovo nekoliko teških mjeseci. Vrijeme je da dobijem prvo dijete i nadam se da će sve biti dobro", kazao je Nadal.

"Nisam neko ko traži alibije. Ima perioda kada jednom sve prolazi, a drugom ništa. Čestitam protivniku. Realnost je jednostavna. Nisam igrao dobro i kada se to desi onda izgubite."

"Vrijeme je da nastavim sa svojim privatnim život", poručio je iskusni teniser.

Podsjećanja radi, posljednjih dana Nadalova supruga je bila u bolnici zbog čega je Rafa bio i psihički pogođen te jako zabrinut.

Ona je ušla u ključnu fazu trudnoće pa je bilo neophodno obaviti operativni zahvat, ali inforamcije govore da se sve završilo dobro.

Nadal i Parello su u junu potvrdili da očekuju svoje prvo dijete, a interesantno da još uvijek nisu otkrili spol djeteta. Najvažnije je da se Nadalova supruga osjeća dobro.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi