Raspoloženi Wawrinka lako do četvrtfinala Dohe

Turnir iz serije 250

Raspoloženi Wawrinka lako do četvrtfinala Dohe

Danas su na ATP turniru u Dohi (Katar) igrani susreti osmine finala, a favoriti su većinom prolazili dalje. 

Prvi nosilac turnira, trostruki Grand Slam pobjednik Stan Wawrinka, igrao je protiv Francuza Jeremyja Chardyja i lako ga pobijedio.

Bilo je 2:0 po setovima 6:3 i 6:4 za raspoloženog Wawrinku koji će u četvrtini finala imati vjerovatno lak zadatak jer igra protiv Aljaza Bedenea koji je 58. igrač svijeta.

Najveće iznenađenje dana priredio je Turčin Cem Ilkel koji je porazio 67. tenisera svijeta Ricardasa Berankisa sa 2:1. Inače, Ilkec je 279. teniser na ATP listi.

Osim Wawrinke i Ilkela, dalje su prošli Kazahstanac Mikhail Kukushkin, Mađar Marton Fucsovics, Srbijanac Laslo Đere i Slovenac Aljaz Bedene.

Inače, posljednji susret osmine finala u ovim trenucima igraju Marco Cecchinato i Pierre-Hugues Herbert. Trenutno je 1:0 u setovima za Francuza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi