"Rekli smo mu da to ne čini, a on jeste i to mu je bila najbolja odluka u životu"

Bivši trener tvrdi da su bili protiv veze Rogera i Mirka

"Rekli smo mu da to ne čini, a on jeste i to mu je bila najbolja odluka u životu"

E. Škorić

Bivši trener jednog od najvećih tenisera svih vremena, Rogera Federera, tvrdi da su u početku mnogi bili protiv njegove veze sa današnjom suprugom Mirkom Vavrinec.

Sven Groeneveld je priznao da su Federeru savjetovali da ne ulazi u ljubavnu vezu s Mirkom i da se fokusira na tenis jer je premlad, no danas je Roger jedan od najvećih tenisera svih vremena i ujedno suprug Mirke koja ga godinama unazad prati na svim turnirima.

"Pitao nas je treba li biti s Mirkom. Svi smo mu govorili da to ne radi, da je vrlo mlad, da je bolje da ostane slobodan. Roger nas je zanemario i donio je najbolju odluku u svom životu", izjavio je Groeneveld.

Federer je na kraju sa bivšom slovačkom teniserkom formirao porodicu i imaju četvero djece i već su 11 godina u braku.

Koliko zapravo Rogeru danas znači Mirka, najbolje govore njegove nedavne izjave poput: "Odbijam spavati bez supruge" ili "Ako moja žena kaže da prestanem igrati tenis, prestat ću".

Top Komentari

EdwinPol
Bez Mirke osvojio 15 grand slamova a nakon nje 4-5. Pametnom dosta, treneri su naravno bili u pravu.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti