S 15 godina zaigrala na Wimbledonu, izbacila Venus Williams i na kraju plakala od sreće

Svijet će tek da je upozna

S 15 godina zaigrala na Wimbledonu, izbacila Venus Williams i na kraju plakala od sreće

E. Škorić

Američka tinejdžerka Cori Gauff je petostruku šampionu Wimbledona Venus Williams pobijedila sa 6:4, 6:4 u prvom kolu prestižnog Grand Slama.

Wimbledon je u ponedjeljak svjedočio potencijalnoj novoj zvijezdi ženskog tenisa jer je 15-godišnja Cori 'Coco' Gauff u prvom kolu pobijedila svoju daleko stariju i poznatiju sunarodnakinju Venus Williams .

Ona je 24 godine stariju rivalku pobijedila fantastičnom igrom u oba seta. Sudeći po onome što je pokazala, još jedna Amerikanka će da dominira ženskim tenisom u budućnosti...

Ne, nije njen uspjeh došao preko noći. Osvojila je juniorsku titulu u Francuskoj 2018. godine s 14 godina, ali je Wimbledon izborila kroz kvalifikacije.

Ona je sestre Williams "okrivila" što danas igra tenis. Srednjoškolka je postala najmlađa teniserka koja je igrala na Wimbledonu.

"Venus? Ma nemam šta da izgubim, igram protiv jedne od najvećih svih vremena. Malo ljudi dobije šansu da sa 15 godina igraju Wimbledon, tako da sam sretnica", kazala je u najavi meča, a tek sada je priča za sebe.

Naredna rivalka 15-godišnjoj Amerikanki bit će Rybarikova, koja je prethodno u dva seta savladala Sabaljenku.

Top Komentari

Reprezentativac
Heh kakva baburina jabi je ženio nama,, hihihihih
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti