Serena potvrdila nastupe na US Openu i Roland Garrosu

Legendarna Amerikanka

Serena potvrdila nastupe na US Openu i Roland Garrosu

A. Čaušević

Serena Williams planira igrati na dva preostala Grand Slama ove sezone, US Openu i Roland Garrosu.

Legendarna Amerikanka i osvajačica 23 Grand Slam titule namjerava igrati na turnirima koji su zakazani za 31. august i 27. septembar.

"Vidim se na oba turnira, ako će biti održani", izjavila je 38-godišnja teniserka.

Williams smatra kako će se organizatori pobirnuti da učesnici na turniru imaju maksimalnu zaštitu te da se neće morati brinuti za eventualnu zarazu koronavirusom.

"Nemam puni kapacitet pluća pa nisam sigurna što bi se dogodilo sa mnom. Uvjerena sam da bih bila dobro, ali ne želim saznati što bi bilo. Kad putujem uz sebe imam pedesetak maski i jako sam oprezna u onome što radim, a svi pod 'Sereninim balonom' su zaštićeni", kazala je ona.

Inače, Williams će nakon četiri poraza u finalima Grand Slamova u New Yorku i Parizu tražiti svoj 24. naslov s kojim bi prestigla australsku teniserku Margaret Court.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti