Nema veze što je 1150. na svijetu, igra na najvećim turnirima - Slijedi poziv i za Roland Garros!

Halep je to zaslužila

Nema veze što je 1150. na svijetu, igra na najvećim turnirima - Slijedi poziv i za Roland Garros!

Eldar Ganibegović

Neko vrijeme je nije bilo na teniskim terenima što je uzrokovalo veliki pad na WTA listi. No, sada se vratila i bez obzira na to nastupa na najvećim turnirima.

Simona Halep, rumunska teniserska i 1150. igračica svijeta u ovom momentu, vratila se 19. marta na veliku scenu.

Uslijedilo je to nakon što je TAS umanjio njenu suspenziju na devet mjeseci, nakon što je prvobitno suspendovana zbog dopinga na četiri godine što bi vjerovatno značilo i kraj karijere.

Sada, Simona Halep dobila je wild card za turnir Trophee Clarins, takmičenje kategorije 125, koji će se održati sljedećeg mjeseca, neposredno prije Roland Garrosa, objavio je Tennis Actu.

Turnir će se također održati u Parizu, od 13. do 19. maja. Roland Garros počinje 20. maja, dakle samo dan poslije finala.

Inostrani mediji prenose kako će dobiti specijalnu pozivnicu i za Roland Garros, što je Halep bez sumnje kroz svoju karijeru i zaslužila.

Oglasi

Nakon što joj je suspenzija smanjena, Simona Halep je uz pomoć wild carda učestvovala i na turniru u Miamiju, gdje je u prvom kolu izgubila od Paule Badose rezultatom 2:1 (6-1, 4-6, 3-6).

Zbog čega je suspendovana Simona Halep? 

Nezavisni sud, osnovan od strane Sport Resolutions, saslušao je stručnjake 28. i 29. juna u Londonu, a teniserka je također svjedočio porotnicima direktno u okviru postupka.

Tribunal je 11. septembra 2023. potvrdio da je utvrdio da je teniserka namjerno prekršila antidoping pravila u tenisu, član 2:

- prisustvo i upotreba roksadustata kao što je pokazano uzorkom urina prikupljenim 29. augusta 2022. na US Openu

- upotreba zabranjene supstance ili praksa 2022. godine, na osnovu prikupljanja i analize 51 uzorka urina koje su dale igračice

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi